1–12 / 25 találat

Az Acoustic Signature vezető mérnöke Gunther Frohnhofer kikísérletezett egy csapágyszerkezetet. Megvalósított célja az ideális illeszkedés, a rendkívül alacsony futási zaj, az alacsony súrlódás és a hosszú távú stabilitás elérése volt. A tálcsapágy egyik komponense egy speciális, edzett és polírozott tengely. A csapágyazás megoldásának alapja egy különleges High-Tech anyag a TIDORFOLON. A „Tidorfolon” egy speciális ötvözet, Vanádium, Ferrit, Teflon és Titán összessége. Az ebből készült tengely, rajta méretpontosan illeszkedő, a tengely csúcsán lévő Volfrám-Karbid nagykeménységű golyóval igazán egyedi megoldás. A csapágy perselye tökéletesen illeszkedő szinter-bronz lapkákból áll, amely önkenő és ezért nem igényel karbantartást. A csapágyház kenőanyaggal van átitatva, így nem kell hozzá olaj, ez nemcsak azért áldás mert nem kell kenni, de abban az esetben is, ha bármikor vissza akarjuk csomagolni az eredeti dobozába. (ti.: a kenőanyag nem folyik ki). Ezt a csapágyazási megoldást használja az összes Acoustic Signature lemezjátszó, bizalmi(!) 10 év garanciával.

Az egyedi kivitelezésű lemeztányér esetében a rezonanciamentesítésében nagy szerep hárul a Silencer nevű alkatrészeknek. A hengeresre kialakított, gumigyűrűkkel stabilizált, aranyozott „tompítók” természetesen vizuálisan vonzók, izgalmas látványt nyújtanak. A rezgések a lemezjátszó és a környezet számos pontjából érkezhetnek. Nemcsak a motor és a kar rezonál, de a nemkívánatos rezgések a levegő hullámain át is érkezhetnek mégpedig a hangszórókból. Ennek a hatásnak legjobban kitett részegység a lemeztányér. A lemeztányérban lévő „silencer” rezgéscsillapítók elnyelnek minden vibrációt, ezáltal javítják a hangvisszaadást.


305 400 Ft
848 
359 700 Ft
999 
503 800 Ft
1 399 
719 500 Ft
1 998 
755 500 Ft
2 098 
845 900 Ft
2 349 

Húsvéti nyitvatartás:

2020.04.11. szombat: Előzetes bejelentkezés alapján

2020.04.10,12,13: Zárva

Tisztelt audiofil barátok!

Az utóbbi időben a kialakult helyzet miatt akarva-akaratlan többet tartózkodunk otthonunkban. Lehet csendben rettegni otthon, de nem érdemes! A hifi-rajongók különben is kultúremberek, teljesen tudatában vannak az egymás iránti felelősségnek. Töltsük el a bezártság idejét hasznosan! Hallgassunk több zenét, kulturálódjunk, pótoljuk be amit eddig elmulasztottunk!

Mivel az Audiofil-Szalon tejeskörű bemutatókkal várta leendő vásárlóit, és az összehasonlító teszteken keresztül magyarázta meg a technikai és hangzási különbségeket, ezentúl is erre kívánjuk fektetni a hangsúlyt. A megváltozott helyzetben most ebből kevesebb jut, de nem adjuk fel az audio-kultúra terjesztését! Amíg a helyzet pozitívan nem változik, az Audiofil-Szalon a következőket biztosítja:

Továbbra is forduljon tapasztalt, megbízható kollégáinkhoz bizalommal