Az Audiophile-Szalon egy kétszintes épület. Magába foglal 8 különböző méretű bemutatószobát. Az egyes szobákban nemcsak a meghallgatásra előkészített installáció van kikészítve, hanem az árkategóriának megfelelő alternatívák is. Így kerül bemutatásra közel 200-féle hangsugárzó a hozzájuk való erősítőberendezésekkel együtt, ami mind ott sorakozik a bemutató-szobákban.

Az Audiophile Szalon kialakítása azért ilyen, hogy a vendégek bármelyik készüléket és hangsugárzót lakásakusztikai körülmények biztosításával meghallgathassák. Az egyes szobák egyfajta hifi, audiofil, High-End kategorizálást is bemutatnak, hiszen nem lehet összekeverni a különböző szintű egységeket, hangsugárzókat. Bemutatáskor nem akusztikai laborkörülményekre törekszünk, hiszen az nem életszerű hangzástér. Minden vásárló a saját lakásában szeretne zenét hallgatni, oda viszi a készüléket és a hangsugárzót, tehát az a feladat, hogy azok ugyan olyan jól szóljanak otthon, mint a mi köreinkben.

Aki mégis csúcsra járatni kívánja hangrendszerét, annak tudunk tanácsot adni. Első tanácsunk: éljen a friss készülékkel vagy hangsugárzóval több hónapot, utána kis lépésekben elkezdjük hangrendszere hangolását. Természetesen ezt is bemutatók előzik meg, hiszen egy kábel, egy rezonanciamentesítő eszköz vagy áramszűrő hatásainak bemutatására is fel vagyunk készülve.

Vannak írott és íratlan szabályok a hifi, audiofil és a High-End területén, amiket érdemes betartani. A hangrendszere összeállításánál, de a kész rendszer be- és kikapcsolásánál is vannak kezelési rutinok, amikre felhívjuk a figyelmet, betanítjuk ezeket. Több évtizedes szakértelmünk és gyakorlatunk záloga a minőségi zenehallgatás megvalósításának, akár az Ön otthonában is. Nem ördöngösség csak odafigyelés, helyes választás, és a vásárló a zenehallgatásban is nagyot fejlődhet.

Nincsenek ízlésbeli különbségek, korlátok! Az valóban ízlés kérdése, hogy milyen műfajú muzsikát helyezünk előnybe. Viszont az már nem ízlés kérdése, milyen a hangzásminőség, a hangzáskarakter, a hangszínpad leképezése az egyes hangszerek megjelenítése. Mindettől függetlenül annak vagyunk híve, hogy a berendezéseknek a vásárló elképzelését és értékítéletét kell szolgálni. Ne a haverok és a szomszéd, de ne is a fórumokon egymást a becsületsértésig lealázó „megmondóemberek” oktassák ki, hogy melyik hangzás vagy termék a jó. Elsődleges a tapasztalat, és ezt nálunk vételkényszer nélkül kipróbálhatja!