McIntosh újdonságok

MA8900 2-csatornás integrált erősítő

A McIntosh A8900 integrált erősítő minden zenét új életre kelt. Az új generációs integrált erősítő széria legelső tagja. 200 Watt csatornánkénti kimenő teljesítmény, és új funkciók egészítik ki a legendás hangzást.

Az MA8900 az első terméke a gyártónak, amely az új McIntosh monogramos hűtőbordával épült (McIntosh Monogrammed Heatsinks ®). Kiváló hővezető képességű anyag, amely hatékony disszipációt tesz lehetővé. Fentről nézve rajzolódnak ki benne középen az Mc monogram betűi. Amellett, hogy a hűtés feladatot is ellátja, különleges megjelenésével segít fokozni az exkluzív hatást. A hűtőbordához már az új fejlesztésű teljesítmény fokozat félvezetői kapcsolódnak, amelyek nem igényelnek bemelegedési időt, már az első pillanattól a hallgatás végéig kimagasló teljesítményt nyújtanak.

McIntosh_MA8900_erosito_front-1

Hogy bármely kor aktuális digitális audio formátumára felkészíthető legyen, a legújabb DA1 Digital Audio Modul került beépítésre. A DA1 modul a jövőben cserélhető, így az MA8900 mindig képes lesz az aktuális formátumok kezelésére. A DA1 modul 8-csatornás, 32 bites digitális analóg konvertert (DAC) tartalmaz, amely az átalakításhoz Quad Balanced topológiát használ. Hat digitális bemenetet kínál a modul. 2 koaxiális, 2 optikai, 1 USB, és 1 MCT dedikált bemenetet, amelyhez a gyártó MCT450 SACD/CD Transport lejátszóját csatlakoztathatja. A koaxiális, és optikai bemenetek a 24 bit 192 kHz-es jeleket is támogatják. Az USB bemenet PCM 32 bit 384 kHz formátumig mindent támogat, beleértve a DSD256, és DXD384 kHz mintavételezést is. Az analóg bemenet fokozat 1 szimmetrikus XLR, és 6 aszimmetrikus RCA forrás mellett mozgó mágneses, és mozgó tekercses lemezjátszót képes fogadni. Minden bemenet tetszés szerint átnevezhető, és szükség szerint konfigurálható. A korábbi modelleknél megszokott módon a bemenetek egymástól teljesen eltérő konfigurációban is alkalmazhatók, így bármilyen forrás csatlakoztatható.

A hűtőborda új megjelenésén, és a digitális audió szekción túl az MA8900 több más fejlesztést is kapott. Megújult a mikroprocesszor vezérlés, így a rendszervezérlés gyorsabbá, és teljesebbé vált. Továbbfejlesztett audió áramköreivel az MA8900 hangja jobb lett, mint valaha merné remélni.

200 Wattos csatornánkénti kimenő teljesítményével az MA8900 virtuálisan bármely hangfal meghajtására képes. Emellett a továbbfejlesztett McIntosh Autoformer garantálja, hogy a 200 watt rendelkezésére álljon 8 ohm, 4 ohm, vagy akár 2 ohm impedancia esetén is.

Az MA8900 a fentiek mellett az alább felsorolt funkciókat és technológiákat tartalmazza:

  • Power Guard ® védelmi rendszer. Folyamatosan figyeli a hangjelek hullámformáját, és azonnal beavatkozik, ha torzítást, túlterhelést, vagy más rendellenességet érzékel, így a hangfalait garantáltan megóvja a meghibásodástól.
  • Sentry Monitor ®. Biztosíték nélküli rövidzárlat elleni védelmi rendszer, amely megóvja a végfokot a rövidzárlattól, vagy a túlterheléstől. Amint a normál üzemi körülmények helyre állnak, az áramkör újra indítja a végfokot.
  • Home Theater PassThru. A funkció jelentősen leegyszerűsíti a készülék házimozi rendszerbe integrálását
  • Headphone Crossfeed Director (HXD®). Új dimenzióba emeli a fejhallgatóval történő egyéni zenehallgatás élményét.
  • Diszkrét 5-sávos hangszínszabályzó, manuális analóg kezelés móddal
  • Power Control bekapcsolás vezérlés, amely kábelen továbbított rendszervezérlés jelekre reagálva több készülék egy rendszerként való bekapcsolását teszi lehetővé
  • Aranyozott hangszóró kimenetek, amelyek minőségi nagyáramú jelátvitelt tesznek lehetővé.

MCD350 2-csatornás SACD/CD lejátszó

Az MCA350 SACD/CD lejátszó a zenét a maga természetességében szólaltatja meg.

2-csatornás 32 bit 192 kHz-es digitális analóg átalakítót alkalmaz a készülék. Fix analóg kimenetekből RCA, és XLR is található a hátlapon. Emellett kínál a készülék koaxiális, és optikai kimeneteket, ha a digitális jeleket külső DAC egységgel szeretné feldolgoztatni. Az analóg, és a koaxiális kimenet csatlakozók aranyozottak.

McIntosh_MCD350_CD-lejatsz_front

Az MCD350 minden lemezt kétszeres olvasási sebességgel olvas be a merev alumínium lemeztálcáról, és a beolvasott adatokat a buffer memóriájában eltárolja. Ilyen módon a hibajavítás a lehető leghatékonyabb lesz. Az iker lézer egy közös optikát használ a pontosabb fókuszálás érdekében. A két lézerforrás különböző hullámhosszúságú fényt állít elő az eltérő lemeztípusok, vagy rétegek olvasásához. A fekete üveg front panel, a megvilágított logoval a klasszikus McIntosh megjelenést hangsúlyozza.

Specifikáció: