Sonus faber Tradition Homage sorozat

A patinás olasz gyártó Homage sorozatát az új Homage Tradition váltotta fel, még több technikával, még igényesebb kivitellel, változatosabb anyaghasználattal és az elődöknél kecsesebb, szárnyaló lendületet sugárzó vonalvezetéssel.

Sonusfaber_Guarneri_tradition_stilllyfe_gallery_1

A Sonus faber egész története lényegében a (műszaki) tartalom és a forma csodás összhangjáról szól, és amikor már azt hinnénk, hogy a kialakítást tekintve a „fafaragók” az összes puskaporukat ellőtték, akkor mindig előállnak valami újjal, ami a változtatások dacára természetesen tökéletesen beleillik a márka arculatába és tökéletesen passzol a több évtizedes hagyományokhoz. A Guarnieri, Amati és Serafino hangsugárzókból, valamint a Vox centerből álló család íves formavilága és motívumai a lendületességüket a nem kevésbé híres olasz hajógyártásból merítették, leginkább a Riva gyönyörű motorcsónakjainak elemeit lehet felfedezni bennük, mint például a csíkozott oldallapokat és a kazettás tetőket, amelyek a korábban megálmodott lant formában köszönnek vissza, ami meg akár egy felfordított hajótest is lehetne. Ha pedig már lendületességről és merész ívekről beszélünk, a Guarnieri nehéz állványa is egy szárny alakját idézi mind a lábak keresztmetszetével, mind pedig a vízszintes lapok alakjával.

A szépségen és az exkluzív anyagokon túlmenően természetesen a Sonus fabertől elvárt kivételes műszaki tartalmat is megkapjuk az új hangdobozokkal. A Tradition sorozat neve ugyan elsősorban a múltat és a hagyományokhoz való ragaszkodást jelenti, ennek ellenére a hangsugárzók számos modern és új technológiát illetve alkatelemet használnak, ami ismét csak a múlt és a jövő tökéletes szimbiózisát jelenti. A Liliumból származó selyemdómokat leszámítva a hangszórókészlet többi része, ami a gyártó felső kategóriás modelljeiben alkalmazott áramvonalas kosarakat, neodímium mágneseket és rétegelt membránokat egyaránt tartalmazza teljesen új elem, míg a legkomolyabb modellekből származó olyan megoldásokat, mint a lopakodóként emlegetett reflexnyílás és a súlyokkal hangolt, merevített doboz, szintén az új Tradition hangsugárzókhoz adaptálták.

serafino-gallery-1

A dobozokkal együtt teljesen megújultak a fontos rezgéscsillapító és elvezető feladatokkal rendelkező talpak és tüskék is, közülük az utóbbiak már belső rezgéscsillapítással is rendelkeznek. A hátlapi reflexnyílások körüli illetve a dobozok tetőlapjain található kör alakú alumínium idomok és az Amati Tradition súlyos alumíniumból esztergált lábai egyértelműen jelzik, hogy a megújult Sonus faber designban immár más anyagok is fontos szerephez jutnak a klasszikus fa mellett és a gyártó ezekkel ugyanolyan mesterien bánik, mint a fával.
A szinte védjegynek számító bőr előlapok, a hangsugárzók tetején lévő esztergált alumínium tálcába foglalt üveg és fa berakások, valamint az íves oldallapok furnérjának illetve lakkozásának vastagsága és minősége egyaránt hibátlan és különösen ízléses, elnézve a komplett dobozokat vagy egyes részelemeiket a szemlélőt egyaránt a szokásos tökéletesség érzet járja át.

Közülük jelenleg a Guarnieri Tradition állványos hangsugárzó már nálam járatódik, így rövidesen a kis szépség hangzásának titkaira is fény derül

Forrás:[www.hifipiac.hu]

Specifikáció: