Egy újabb, kisszériás olasz gyártó termékeivel gazdagodott az Audiophile Szalon kínálata. Micsoda remek hír, no de mi is az az Audio Analogue?

Nos, ez egy kis, észak-olasz cég ami leginkább az erősítői révén vált ismertté a kilencvenes évek második felétől kezdve. A márka régi termékei közül talán a Puccini neve rezonál még ma is sokak emlékezetében. Egyrészt azért, mert ez a típus számos tesztben remekelt, másrészt a belőle született SE kiadás okán, no meg azért, mert az Opera (olasz hangfalgyártó) is árulta, kisebb módosításokkal. Igen, akkoriban a márka körül elég nagy nyüzsgés volt.

audio-analogue-hifi_big

Nekünk személy szerint a Paganini CD-lejátszó iránti vágy emléke és a Maestro sorozat egykori, szögletes kitüremkedő előlapja égett be az agyunkba.

Az elmúlt több mint két évtizedben erősítőket, CD-lejátszókat, illetve régebben tunereket, mostanság pedig DAC-ot kínálnak. Ám még ezekből sem készítenek sokat. Az Audio Analogue egy kisszériás gyártó, ami nem akar a high end elérhetetlen magasságaiba törni és sem a típusok számában, sem az eladott darabszámban nem óhajtanak a “nagyokkal” versenyezni

Most éppen 2-2 CD-játszót és integrált erősítőt kínálnak, illetve egy DAC-ot. Ezek mellett pedig, ott van a Puccini legújabb Anniversary változata, illetve a Maestro Anniversary. Két nagyágyú, ami a névadó elődök hagyományait hivatott tovább vinni. Mindezt a saját kategóriáján belül korrekt ár/érték aránnyal.

audio-analogue-fortissimo-vivace_big

A márka

Maga az Audio Analogue még 1995-ben alakult Toszkána szívében, Pistoia, Lucca és Pisa között. A neten fellelhető információk alapján azt gondoljuk, hogy a székhelye Monsummano Terme-ben van, de nem igyekeznek mindenkivel megosztani az üzem pontos címét.

A cég hangsúlyozza honlapján, hogy amit csak lehet, igyekeznek házon belül előállítani. Vagyis, nem csak a tervezés, de a gyártás is helyben zajlik, sőt amennyire ez lehetséges, az alkatrészeket is igyekeznek a lehető legközelebbi forrásokból beszerezni. Alighanem ennek az eredménye lehet az AirTech-hez fűződő kapcsolat is. A Pisa melletti kisvárosban működő cég ma már nem csak kábeleket szállít, de a tervezésben is jelen van. Itt talán érdemes megjegyeznünk, hogy a cég korai erősítőinek tervezésében jelentős részt vállaló Federico Paoletti az Audio Analogue után egyenesen a gravitációs hullámok műszeres keresésére vállalkozó VIRGO projekthez csatlakozott. Szóval, nem kis koponya bábáskodott a cég korai termékeinek születése felett.

audio-analogue-crescendo_big

No de miért írunk az Audio Analogue egy korábbi mérnökéről? Hivatalos honlapjukon alig írnak valamit a cég hátteréről, mai működéséről. Az igazat megvallva, mi is csak vakargattuk a fejünket, miután hiába is próbáltunk többet megtudni a történetéről. Lényegében csak a termékekkel és azok tesztjeivel találkoztunk. Valamint rengeteg olasz nyelvű blog és fórumbejegyzéssel. Sehol egy reklám, egy hirdetés. Az Audio Analogue híre szájhagyomány útján terjed, és azon kereskedők munkája által, akik kínálatukba felveszik gyártmányaikat.

audio-analogue-maestro-anniversary_big

A lényeg

A puding próbája az evés, a hifi berendezés próbája pedig a meghallgatás. Ennek jegyében, mi már el is kezdtük legkisebb CD-játszó/erősítő párosának tesztjét. Az Audio Analogue itt van, az AV-Online szerkesztőségében.

Forrás:[www.av-online.hu]