Rose RS130 bemutató HiFi News második rész vezérlő alkalmazás és a mérés

A vezérlő alkalmazás:

Annak ellenére, hogy a Rose RS130 egyszerű alap funkciókat végez, szükség van vezérlő alkalmazásra, amivel bemenetet választhat, illetve kimeneti beállításokat végezhet. Az érintő kijelzőn is elvégezhetők a beállítások, de használható Bluetooth távvezérlővel, sőt a Roon-nal is. De mindegyiknél kényelmesebb lehetőség az iOS és Android verzióban letölthető Rose Connect.

Az alkalmazás nem csak a beállításokat, de a tartalom böngészést rendkívül egyszerűvé és áttekinthetővé teszi. Egy pillantással felmérhető minden lehetőség, mert logikus az elrendezése. A videó tartalom az előlap kijelzőn, vagy a csatlakoztatott TV készüléken nézhető. A rendszer kapcsolódó tartalmakat is javasol, ami élvezetessé teszi a használatát.

A mérés:

Összehasonlítva az általam korábban mért Aurender W20SE, Grimm Audio MU1, Innuous Statement, Auralic Sirius G2, és Antripodes Olandra futóművekkel, a Rose RS130 egyértelműen a felső osztályba sorolandó. A digitális be és kimenetek rugalmasan kezelhetők, és az olyan funkciók, mint a DSD-ről LPCM formátumra keverés, a digitális hangerő szabályzás, a reclock, valamint a szinkronizált/aszinkronizált mintavételezés nagyon jól használhatók. Természetesen ezek közül a legutóbbi hatásfoka erősen függ a csatlakoztatott külső DAC képességeitől. Például USB kimeneten keresztül szinkronizált módban 48 kHz-ről 96 kHz-re való felskálázással javított valamennyit a forrás anyagon.

A mérés során az USB bemenetéhez csatlakoztatott SSD tároló volt a forrás, és többféle külső DAC egységet csatlakoztattam a bemutatóban említett iFi Audio modelltől kezdve a Mytek Brooklyn-on át a dCS Vivaldi APEX DAC-ig, de még a büdzsé kategóriás DragonFly is kipróbálásra került. Talán nem meglepő, hogy a legolcsóbb, és legzajosabb DragonFly esetében volt a legnagyobb javulás a jitterben. Az RS130 a 300 psec PC forrás torzítás értéket gyakorlatilag a felére csökkentette, egészen pontosan 156 psec-re.

A NEO iDSD DAC amely átlagosan 550 psec hibával dolgozott, mindössze 8 psec-re javult fel (natív mintavételezés értéken), ami 6 psec-re csökkent szinkronizált felskálázással. Ilyen kimagasló alacsony értékeket csak az Aurender W20 SE és annak újabb testvére, a két dobozos N30SA esetében tudtam detektálni.

A felső ábrán 48 kHz 24 bit spektrum látható. PC piros, RS130 fekete. A mérés az iFi NEO iDSD DAC készüléken keresztül lett felvéve.

Ahogy az a korábbi mérések során is kiderült, a dCS és a Mytek DAC beépített reclock és galvanikus leválasztás módok is hatékonyan csillapítják az USB és SPDIF anomáliáit, ezek használatakor mintegy 5-10 psec javulást tudtam csak mérni. Az RS130 tehát az ezeknél megfizethetőbb osztályba sorolható külső DAC egységekkel tud majd látványos javulás eredményeket felmutatni.

Egyéb mérési eredmények:

Digitális jitter AQ DragonFly: 156 psec (300 psec PC-ről)

Digitális jitter iFi NEO iDSD: 6 psec (550 psec PC-ről)

Digitális jitter Mytek Brooklyn: 7 psec (8 psec PC-ről)

Írta: Andrew Everard

Mérés: Paul Miller

2023 November 2.

Forrás és képek: HFi News és Rose

Műszaki adatok: Rose RS130 hálózati lejátszó futómű

Vissza az első részre