Sonus Faber Olympica Nova új generáció

Sonus Faber Olympica Nova új generáció

1983 óta több mérföldkő jelzi a Sonus faber történetének útját. Az elmúlt 12 hónapban a Sonus faber teljes mértékben fejlesztette a márka kínálatát. Bevezetésre került a Sonetto hangsugárzók és a Palladio falba építhetők választéka valamint a Gravis aktív mélysugárzó új modelljeinek sorozata. És most! Már kapható az Olympica kollekció. Az Olympica modell 6 évvel ezelőtti megjelenése a vállalat történetében az egyik jellemző állomás. Az első sorozat, amelyet teljes termékcsaládként mutattak be, de mindenekelőtt az első, amely eredeti, teljes egészében a Sonus faber üzemében tervezett hangszórókkal szerelt.

Az Olympica Nova a 2013-as ikonikus gyártmánycsalád második generációja, formájában és tartalmában továbbfejlesztett, viszi tovább azokat az időtlen értékeket, amelyek létrehozásában inspirálták. Az eredmény egy új gyártmánysorozat, amely magában foglalja azokat a legfejlettebb technológiákat, amelyek javítják az eddig is népszerű, rangos alkotást. A sík és ezért párhuzamos kabinet falak teljes hiánya javítja a hangszekrény akusztikus teljesítményét és tartja az első generációs Olympica tipikusan aszimmetrikus, lanthoz hasonlító alakját. Ez egy eredeti tervezési koncepció, amit a természet ihletett, az ívelt alak spirális mozgást követ.

Az új Olympica Nova kollekció hangdobozai nyolc rétegű, hajlított, valódi fa, rétegelt lemezből készülnek, a szekrény belsejében megerősítésként használt szerkezeti bordák különleges merevítést biztosítanak. Minden hangsugárzó felső részében kézzel varrott, valódi bőr díszítés emeli ki a dió vagy wengè faanyag természetes szépségét és a basszus-reflex csatorna kialakítása már nem csupán funkcionális elem.

Az új Olympica Nova hangsugárzók magas hangszórója 28 mm átmérőjű DAD (Damped Apex Dome) selyem-membrán kupolát tartalmaznak.

A hátsó fertályon akusztikus szempontból fontos Stealth Ultraflex rendszer külső része található, amely egy rendkívül alacsony turbulenciás basszus-rendszer. Szilárd extrudált alumíniumból készül, a Sonus Faber Homage Tradition modelljéből átörökített alkatelem. A tengeri hullámok dinamizmusa inspirálta, a rendszer megkönnyíti a légcsatornán keresztüli légáramlást, miközben szabályozza a kiáramló energiák sebességét és csökkenti a torzítást okozó turbulenciát.


Az Olympica Nova kollekció átdolgozása csak a fejlődés legújabb lépése, egy új készlet, amely valóban megtestesíti a márka stilisztikai manifesztációját.