Új McIntosh termékek 2019

Új McIntosh termékek 2019

A McIntosh újabb négy termékkel örvendezteti meg a házimozi kedvelőit, amelyek sztereó üzemmódban is örök érvényű minőséget nyújtanak a zenehallgatásban. Az MX170 processzor a legújabb technológiával kiegészítve mindent tartalmaz, amely egy lélegzetelállító hang- és moziélmény biztosításához szükséges. A modern házimozi rendszer video igényére vonatkozóan az MX170 házimozi processzor mindent tartalmaz, amire szükség lehet. 8 HDMI be- és 4 HDMI kimenettel rendelkezik, amelyeket a rendelkezésre álló legújabb és legerősebb HDMI processzorok táplálnak. Minden HDMI-port HDCP 2.2, 18 Gbps sávszélességgel rendelkezik, hogy teljes mértékben támogassa a 4K Ultra HD képminőséget. Az Enhanced Audio Return Channel (eARC) funkció javított sávszélességet kínál, így magasabb felbontású jelet, jobb hangzást produkál a TV-ből.

A HDR10 és a Dolby Vision™ valamint a HLG formátumok teljes mértékben támogatottak. Drámai javulás észlelhető a képernyőn a szín, a kontraszt és a fényerő tekintetében. Audió-szempontból az MX170 kompatibilis az összes vezető, térhatású hangformátummal, beleértve a Dolby® Atmos, a DTS: X™ és az Auro-3D® formátumot. Magában foglalja a kifinomult RoomPerfect™ szobaakusztikai kiegyenlítő technológiát, amely segítségével bemérhető és beállítható az audió-kimenet, hogy ellensúlyozza a helység egyedi akusztikus tulajdonságait. Az MX170 a RoomPerfect üzemmóddal együttesen olyan házimozi surround hangrendszert kínál amely optimalizálja a frekvenciaválaszt, kalibrálja a hangszórókra jutó hangerőt és basszusvezérlést. A magával ragadó házimozi-élményt biztosítása érdekében az MX170 szimmetrikus kimeneteket biztosít a 15,1-es térhatású hangszóró-konfigurációhoz.

A McIntosh MX170 az analóg audio-bemeneteken kívül az összes szabványos digitális bemenettel rendelkezik, beleértve négy optikai, három koaxiális és egy USB csatolót, amelyek mindegyike akár 24 bit/192 kHz-es jeleket képes feldolgozni. A jelforrások hangminőségének maximalizálása érdekében a legfrissebb analóg-digitális átalakító technológiával rendelkezik. Az MX170 kihasználja a feldolgozási képesség legújabb fejlesztéseit, jobban teljesít, mint bármelyik korábbi McIntosh házimozi processzor. Megjelenésében az időtlenséget és a McIntosh márkára jellemző kiviteli jegyeket mutatja.

Az MX123 A/V processzor a kompromisszumok nélküli McIntosh hangminőség és a legújabb házimozi technológiák hosszú hagyománya mellett páratlan luxus szórakoztatási élményt nyújt. Kompatibilis az összes házimozi surround (Dolby®Atmos, a DTS: X™ és az Auro-3D®) formátumokkal. Ez a modell is teljes mértékben kiszolgálja képalkotó berendezéseket a modern 4K Ultra HD videó forrásokkal, de a lehető legjobb képminőség érdekében az alacsonyabb felbontást 4K Ultra HD értékre képes növelni. A video igényekhez 7 HDMI bemenettel és 3 HDMI kimenettel rendelkezik, amelyek HDCP 2.3 kompatibilitást tesznek lehetővé. Mindegyik be- és kimenet átviszi a 18 Gbps sávszélességet a HDR (HDR) formátumok zavartalan megjelenítése érdekében. Az MX123 továbbfejlesztett digitális hangfeldolgozási képességei eredményeképpen 13.2 diszkrét audio-csatornát képes megjeleníteni, szemben az előző modell 11.2-vel. Ezek a különálló csatornák szimmetrikus XLR és aszimmetrikus RCA audio-kimeneteken keresztül érhetők el. A DSD és ALAC lejátszás képessége is megduplázódott a DSD128 és ALAC 192 kHz-re, a jobb nagy-felbontású hangteljesítmény érdekében. A HDMI csatolók egyikén eARC javított sávszélességet kínál, így nagyobb felbontású audio-jelet képes fogadni a TV-ből.

Az MX123 izgalmas új funkciója az IMAX® Enhanced képesség, amely egy szigorú teljesítmény szabvány. Az új szabványt az IMAX és a DTS® alkotta meg, hogy egységes és magasabb minőséget hozzon létre prémium minőségű eszközökön a kép- és hang-teljesítmény érdekében. Fejlett algoritmust használ, amely a legmagasabb minőségű, éles 4K HDR képek reprodukálására szolgál. Az IMAX és a DTS együttműködést írt alá a hollywoodi hangstúdiókkal akik a DTS: X kodek technológia speciális változatát használják.Az MX123 1. streaming-opciói is a legújabb frissítéseket tartalmazza az előző modellekhez képest. Az MX123 már végrehajtja az Apple® AirPlay2® mellett a Bluetooth® és a Spotify Connect egyszerű, streaming kliensként történő kezelését mobil eszközökön. A streaming teljesítmény és a megbízhatóság elősegítése érdekében a vezeték nélküli kapcsolat továbbfejlesztésre került, magában foglalja a 2,4/5 GHz-es szélessávú átvitel-technikát. A készülékhez fejlesztett Audyssey MultEQ® segítségével az MX123 erősítő-egysége az otthoni helység egyedi akusztikai tulajdonságaihoz kalibrálható. Minden diszkrét audio-csatorna rendelkezik saját 32 bites prémium digitális-analóg átalakítóval, hogy az adathalmazból a legjobb hangminőséget kinyerhessük. A mély- és magas hangok vezérlésére a 9 sávos hangszínszabályzó manuális finomhangolást kínál. Az MX123 összekapcsolható különféle házimozi végerősítő-fokozatokkal, például az MC303, MC255, MC257, MC8207, MI128 vagy MI254 erősítőkkel. Az összes funkciót és szabályozni valót átfogó távirányító lehetővé teszik a rendszer egyszerű működtetését.

A McIntosh MC255 végerősítő a lenyűgöző teljesítménnyel rendelkezik. Az új TripleView™ teljesítménymérő egymástól függetlenül, hitelesen jelzi az erősítő három első csatornájának valós idejű teljesítményét. Három különálló ablaktábla helyett, amelyek mindegyike egyetlen VU-metert tartalmaz (ahogyan az előző 5 csatornás házimozi-erősítőn megtalálható) a könnyen olvasható, 38 cm széles TripleView „képernyővel” rendelkezik.Az új MC255 erősítő egyéb frissítést is kapott, hogy otthoni filmszínházunkban felejthetetlen moziélményt biztosítson. A tápegység szűrő kapacitása 50%-kal nőtt, ami, az eddigiekhez képest, több mint kétszeresére növelte a dinamikát (ez a házimozi-erősítők egyik legfontosabb jellemzője), valamint javítja az alacsony frekvenciás teljesítményt. Amennyiben csak az első bal, a középső és a jobb csatornát használjuk, a teljesítmény 25%-kal növelt 200 Watt/csatornáról 250 Watt-ra, függetlenül attól, hogy 4 vagy 8 Ohm impedanciájú hangszórókhoz kerül. Ezt a függetlenséget a Dynamic Power Manager® technológia biztosítja. Az MC255 hűvösen és csendesen működik, négy McIntosh Monogrammed Heatsinks™ hűtőbordának köszönhetően. Az új hűtőbordákhoz csatlakoznak a nagy-áramú kimeneti tranzisztorok, nincs szükség zajos hűtő ventilátorokra, amelyek zavarhatják a film hangját. A speciálisan tekercselt toroid leválasztó transzformátorok szintén segítik minimalizálni a zajt.

Az MC255 jellegzetes McIntosh technológiákkal érkezik, mint például a Power Guard®, amely megakadályozza az erősítő meghibásodását és védi a hangszórókat a túlvezérlés ellen. A Sentry Monitor™ a kimenet kikapcsolásával véd a rövidzárlat ellen, ha az áram erőssége meghaladja a biztonságos üzemeltetési szintet. Az új McIntosh MC257 végerősítő is rendelkezik az új, vonzó TripleView™ teljesítménymérővel, amely kijelzi az erősítő három első csatornájának valós idejű teljesítményét. A könnyen olvasható, 38 cm széles TripleView mérőkészülék korszerűsíti a korábbi generációs 7-csatornás házimozi-erősítőkben található három különálló mérőt. A hiteles értékeket mutató TripleView műszer három hagyományos mechanikus mérőeszközt egyesít egyetlen műszerben, hívogató mozgással mutatja a valós teljesítményt, ugyanolyan magas szinten, mint bármelyik eddigi McIntosh mérő.

Az új MC257 erősítő teljesítménye lenyűgöző, mind a 7 csatorna használatakor csatornánként 200 Watt. Függetlenül attól, hogy hány csatornát használunk, 4 vagy 8 Ohm impedanciájú a hangsugárzónk, a Dynamic Power Manager® technológia a teljesítményt magabiztos és nyugodt hangzással szinten tartja. A tápegység szűrő kapacitása 20%-kal nőtt, ami növekedést eredményezett a dinamikában és javította a basszus tartomány teljesítményt is.

Az MC257 öt McIntosh Monogrammed Heatsinks™ hűtőbordával érkezik, amelyek a nagy-teljesítményű kimeneti tranzisztorok hatékony és csendes hűtéséhez vannak rendelve. Nincs szükség zajos hűtő ventilátorokra, amelyek zavarhatják a film hangját. A speciálisan tekercselt toroid leválasztó transzformátor szintén segít minimalizálni a zajt. A hangszórók csatlakozói az új, aranyozott, „oszlop-alakú” csatolók, ellenállnak a korróziónak és biztosítják a minőségi jel továbbítását. Ha nincs bemeneti jel, az energiagazdálkodási rendszer egy meghatározott idő elteltével kikapcsolja az erősítőt.

Mindezen frissítések mellett az MC257 végerősítő olyan gyors-reagálású, szabadalmaztatott, csak a McIntosh készülékekben található technológiával rendelkezik, mint a Power Guard®, hogy megakadályozza az erősítő meghibásodását és a túlvezérlésből adódó hangszóró-károkat. A Sentry Monitor™ technológia védi az erősítőt a rövidzárlat ellen, kikapcsolja a kimeneti fokozatot, ha az áramerősség meghaladja a biztonságos üzemeltetési szintet.