Sonus faber Olympica hangfalak Budapesten

Lélegzetelállító szépségű kidolgozás,  csodás diófa és bőr felületek, ez csak is Sonus faber Olympica lehet!

Megérkezett az Audiophile Szalon bemutatótermébe a Sonus faber Olympica hangfalcsalád. Így a csodálatos szépségű és hangzású hangfalairól híres olasz cég high end gyártmányai, immár Budapesten is meghallgathatóak. Az újonnan piacra került modellekből akár csodás sztereó rendszer, akár házimozi is összeállítható. Most egyaránt meghallgatható az állványos Olympica I, az álló Olympica III és az Olympica Center.

Az Olympica sorozat neve tisztelgés a vincenzai Teatro Olimpico előtt. Ez a színház büszkélkedhet a világ legöregebb színpadi díszletével, amely már közel 430 éve háttere az előadásoknak!

Sonus faber Olimpica hangfalak

A modellcsalád a lélegzetelállító szépségű kidolgozás, a csodás diófa és bőr felületek mellett, különleges reflex kialakítása miatt is érdekes. Ez a hagyományos csövet egy a hangfal hátsó élén végigfutó nyílással helyettesíti. A nyílást pedig csillapító anyag és egy méhsejt-rács mintázatú lemez kíséri végig. Ez az alkatrész élőben megfigyelve válik igazán érdekessé, amikor a megszokott légkilövellések helyett szinte lélegző áramlást tapasztalunk a doboz mögött. Ennek egyik fontos eredménye pedig az, hogy a reflex csöves megoldásokra jellemző zörejek elmaradnak. Helyettük tiszta és szokatlanul egyenletes mélyek szólalnak meg.

Sonus faber Olimpica hangfalak

A mély/középsugárzó kapok és kenaf rostokkal erősített cellulóz szerkezet. Ez az összetétel a természetes anyagok előnyeit, a kis önsúly és nagy merevség kombinációját kombinálja a jó belső csillapítással.

A magassugárzó neodímium mágneses, íj vázas csillapítóval szerelt selyem dóm, ami a hagyományos és a gyűrűs szerkezetek előnyeit ötvözi olyan módon, hogy a kupola csúcsán, ahol a tekercsek felől induló hullámok összefutnak, mechanikus csillapítást alkalmaz.

Sonus faber Olimpica hangfalak

Az Olympica I kétutas, 37 cm magas és 22 cm széles, állványos hangfal. A Szalonban most a hozzá tervezett állvánnyal együtt is kipróbálható. A diófa és a bőr felületek, és persze a finom ívek kombinációja miatt, könnyedén beilleszthető klasszikus bútorzatú és modern belső terekbe is.

Az Olympica III egy háromutas, négy hangszórós, 111 cm magas és 43 cm széles álló hangfal. Egyszerre viseli magán a legszebb hangszerek tekintélyt parancsoló esztétikáját, és a modern, íves formatervezés simulékonyságát.

Az Olympica Center a fentebb leírt technikákat egy gyönyörű fekvő dobozba zárta. Ez a típus használható önmagában vagy a hozzá tervezett állvánnyal is.

Sonus faber Olimpica centersugárzó

Bár a Sonus faber hangfalaira ez amúgy is jellemző, de az Olympica esetében külön is hangsúlyozzuk, hogy egyformán képes megdobogtatni a férfi és női szíveket!

Forrás:[www.av-online.hu]