Bemutatkozik a Raidho Acoustics

Bemutatkozik a Raidho Acoustics

Több termékismertető cikkünkben szóltunk már arról, hogy Dánia hangszórógyártó nagyhatalom. Elég hosszú felsorolni azoknak a cégeknek márka-neveit, akik azért „küzdenek a munka frontján”, hogy jobbá tegyék az otthoni zenehallgatás élményét. Használhatnánk a közhelyet, miszerint, köztük is kiemelkedő a Raidho Acoustic, de mivel ez a vállalat több annál, inkább felvezetjük, milyen hangsugárzókat fejleszt és gyárt a zeneiségre, és ipari formatervezési esztétikára érzékeny emberek számára.

 

A Raidho márka a Dantax történetével kezdődik. A Dantax céget John Peter Jensen 1971-ben, sok jó ötlettel és szilárd jövőképpel, alapította Észak-Dániában, Jütland szigetén, Pandrup városában. Munkásságának elején a más gyártóktól vásárolt hangszóró alkatrészeket szerelte össze üzemében. Az eladások gyorsan növekedtek, és hamarosan egy kis hangszórógyártó létesítmény épült. A Dantax a 70-es években, a hifi-aranykorában, jó ár-érték arányú kínálatával a világpiacon elismert márkává lett. 1977-ben a Dantax átvette a Scan Speak gyárat – így lett a világhírű kiváló minőségű hangszóró egységek gyártója. Ugyanebben az időszakban a Dantax felvette portfóliójába a Scansonic márkát. Egy új Scans Speak gyár épült Pandrupban, és a Dantax és a Scan Speak közös szakértelme eredményeként a következő években számos kiváló hangszóró modell készült. 1997-ben a hangszóró gyárat eladták, és azóta a vállalat más országok szakmai partnereivel szoros együttműködésben fejleszti és gyártja termékkínálatát.

2009-ben új korszak kezdődött, amikor a Dantax átvette a fantasztikus Raidho hangszóró projektet, ami jelentős mérföldkőnek számít. A hifi-puristák a világ minden tájáról, a Raidho hangsugárzókat, a ma kifejlesztett és gyártott legfinomabb hangsugárzók között említik. A bírálók, a magazinok szerkesztői, első helyezésű díjakkal világszerte megerősítik ezt a nézetet. A cég szakemberei nagyon büszkék az elnyert díjakra és tisztában vannak a velük járó kötelezettséggel, hogy még jobban végezzék munkájukat. A Dantax nagy múltra tekint vissza, a vállalat ma fiatalszívű, és rendelkezik mindazzal a tudással és szakértelemmel, ami biztosítja a vállalat fényes jövőjét.

A Raidho Acoustics azoknak a zenekedvelőknek tervez és gyárt, akik szerint a hangzásnak fantasztikusnak, a hallgatási élménynek meglepőnek kell lenni, emellett egy hangsugárzónak kivételes vizuális megjelenéssel kell rendelkezni.

…„A jó hangzás nem a semmiből jön elő, a hangszerek hangjának reprodukálása szakértelmet és kemény munkát igényel.”… – vallják a cégnél dolgozók. A Raidho Acoustics nem híve a „szintetikus” hangnak vagy a szimulált akusztikai megoldásoknak. A Raidho Acoustics egyedülálló technológiája a klasszikus hangsugárzó-építés kiterjesztése. Akárki nem szerelhet Raidho hangszórót! Az innovatív fejlesztők kiemelkedő alapegységeket hoznak létre, az ügyes kézművesek a legjobb anyagokból gyönyörű hangszekrényeket építenek és tiszteletben tartják a végterméket! Minden elkészült termék ellenőrzésével meggyőződnek arról, hogy azok megfelelnek-e az ambiciózus céloknak, amelyeket a minőség tudatos és igényes vásárlóközönség részére szállítanak. A hangsugárzóban található összes alapegységet maguk a Raidho Acoustics mérnökei és technikusai tervezik, gyártják. Raidho a hangsugárzóiban az amerikai Nordost cég belső kábeleit használja: Micro Mono-Filament belső vezetékeket az „X / XT”-sorozatban, a „C” és „TD”-sorozatokban, Dual Mono-Filament belső kábelezést a „TD”-sorozatban. A tervezési folyamat során valami egyedi jön létre, a jutalom egy nagyon különleges összhang a kabinet kivitele és a hangzás kialakítása között.

A Raidho mérnökei különböző ötletekkel álltak elő a terméke hangzásának új szintre emeléséhez. A Raidho mindig mozgásban van. Egy Raidho hangsugárzó mer egyedi lenni, bátran felfedezi a hangtervezés új területeit. Az idő megmutatja, hogy egy Raidho termék kategóriájában a legmodernebb. Egy Raidho hangsugárzó nem való mindenkinek, mert tudni kell, mit keresünk és akkor a Raidho felkínálja a lehetőséget.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]