McIntosh MHA200 fejhallgató erősítő

McIntosh MHA200 fejhallgató erősítő

Az MHA200 elektroncsöves fejhallgató erősítőt azoknak a rajongóknak tervezték, akik a nem elégszenek meg a középszerrel, akik a maximálisra törekszenek és a legtöbbet szeretnék kihozni fejhallgatóik kvalitásából. Az MHA200 az egyedülálló McIntosh technológiák előnyeit kihasználva a lehető legjobb személyes hallgatási élményt hozza létre. Ez a készülék kicsi, mindössze 15,6 cm szélességének és 23,2 cm mélységének köszönhetően a hallgatási pozíció közelébe helyezhető.

Az MHA200 egyedi kialakítású, rozsdamentes acél alvázzal rendelkezik, tükör fényesre csiszolt feddéssel, amely hangsúlyozza az elektroncsövek fényét. Az MHA200 oldalán egy öntött alumínium McIntosh cégjelvény díszeleg. Egyedi, nagy teljesítményű és rendkívül hatékony toroid transzformátor tiszta energiát biztosít az erősítő számára. A minőségi alkatrészeknek nincs mechanikai zúgása, a tápegység alacsony mágneses térrel rendelkezik, amely segít csökkenteni az elektromos zajokat. A már meglévő forrás-komponensek csatlakoztatásához a MHA200 egy szimmetrikus (XLR) és egy aszimmetrikus (RCA) bemenetet egyaránt felkínál.

A kompakt megjelenésű MHA200 elektronikája egy pár 12AT7 és 12BH7A kettős triódára alapoz. A 12AT7 elektroncsövek felerősítik a bejövő jelet, míg a 12BH7A csövek energiát biztosítanak ahhoz, hogy a kimeneti jel alacsony torzítással eljusson a fejhallgatóhoz. A kimeneti transzformátorokat egyedi tervezéssel és gyártással úgy alakították ki, hogy a fejhallgatók különféle terheléseinek maximális áramátvitelt biztosítson. A Unity Coupled Circuit transzformátorokat négy fejhallgató impedancia-tartomány: 32 – 100, 100 – 250, 250 – 600 és 600 – 1000 Ohm illesztéséhez tervezték. A teljesítmény 500 mWatt, így gyakorlatilag minden fejhallgató a legendás McIntosh hangminőséget és teljesítményt kaphatja. Ahelyett, hogy a bemeneti szakaszban feszültségerősítéssel kellene alkalmazkodni a fejhallgató impedanciájához, a Unity Coupled Circuit kimeneti transzformátorok szekunder tekercsei biztosítják a teljes teljesítmény rendelkezésre állását, függetlenül a fejhallgató impedanciájától.

A Unity Coupled áramkör ugyanaz a technológia, amelyet a McIntosh 1949-ben szabadalmaztatott. Valójában az MHA200 számos fizikai és tervezési tulajdonságot mutat fel a cég választékában lévő, teljes méretű audio-komponensekkel, elektroncsöves erősítőkkel.

Sokoldalú csatlakozási lehetőségei, köztük szimmetrikus be- és kimenetek, lehetővé teszik szinte minden fejhallgató-típus csatlakoztatását, hogy létrejöjjön a rendkívüli minőségű hallgatási élmény. Fejhallgató csatlakoztatásához három lehetőség áll rendelkezésre: egy pár 3 tűs XLR-csatlakozó a dedikált bal és jobb szimmetrikus kimenethez, mellette egy 4 tűs XLR-csatlakozó a szimmetrikus sztereó kimenethez; valamint a szokásos szabványú 6,3 mm átmérőjű sztereó fejhallgató-csatlakozó.

A McIntosh MHA200 fejhallgató erősítő üzembe helyezése, kezelése és beállítása egyszerű. A LOAD feliratú gomb segítségével kiválaszthatjuk fejhallgatónk számára a legjobb impedancia tartományt. A VOLUME gomb segítségével hangerőt szabályozhatunk az olyan zenei források esetében, amelyek csak rögzített hangerővel rendelkeznek. Ezzel szemben, ha változó hangerővel rendelkező komponenst használunk, akkor a VOLUME gombot a Unity Gain középső pontjára és a változó kimeneti komponens által vezérelt hangerőre kell állítani. A Power Control bemenet és kimenet lehetővé teszi az MHA200 be- és kikapcsolását más csatlakoztatott McIntosh elektronikákkal, például előerősítőkkel, CD-lejátszókkal.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]