Mcintosh MTI100 analóg lemezjátszó csöves integrált erősítővel

Mcintosh MTI100 analóg lemezjátszó csöves integrált erősítővel

Első pillantásra látszik, hogy a Mcintosh készüléke nem egy klasszikus analóg lemezjátszó, az elektroncsövek látványa elsőre furcsa, vagy inkább szokatlan. Az MTI100 a hangsugárzókon kívül mindent tartalmaz, amire egy vinyl lemez megszólaltatásához szükségünk lehet, vagyis korrekciós erősítőt, elő-, és végfokozatot, sőt még fejhallgató erősítőt is. Ezen felül digitális és analóg források jelét képes fogadni, de a kor követelményeihez igazodva vezeték nélküli kommunikációra is képes Bluetooth kapcsolaton keresztül.


A több mint három kilós gyönyörűen megmunkált alumínium tányér uralja a felső rész látványát. Ehhez tökéletesen illeszkedik az alumínium hangkar, és az anti skating súly. A bázis egy 6,35 mm vastag fém alaplapra épül, ami kiváló rezonancia csillapítást ad. A felső panel üveg 9,5 mm vastag, festett. A hordozó vastag fém anyaga, az üveg tömege, és a nehéz lemeztányér együtt hatékony védelem a külső rezonanciák okozta zajok ellen.

A szíjhajtású tányér forgási sebessége manuálisan változtatható, vagyis a meghajtó szíjat kézzel kell áthelyezni a motor tengelyén. Az AC motor forgási sebessége precízen igazodik a hálózati frekvenciához. A készülék gyárilag szerelt Sumiko Olimpia mozgó mágneses tűvel érkezik. A legújabb fejlesztésű tű és a tűszár kiváló dinamikát és széles frekvencia átvitelt biztosít.

A beépített D-osztályú erősítő fokozat teljesítménye csatornánként 50 W 8 ohmon, vagy 80 W 4 ohmon. Ez bőven elegendő sokféle hangsugárzó meghajtására. Két darab 12AX7 elektroncsőre épül a phono fokozat, amelyet teljes árnyékolással a készülék legvédettebb helyére építettek be. Kis méretű polc hangfalak alkalmazása esetén, a mélyhangok átviteléhez aktív szubot csatlakoztathatunk a dedikált kimenetre. A beépített High Drive technológiát alkalmazó fejhallgató erősítő bármely fejhallgató típus meghajtására alkalmazható.

Kezelése a tartozék távvezérlővel, vagy a készüléken lévő két gombbal végezhető. Rendkívül elegáns megjelenésével, hagyományosan kiváló minőségével, és a modern funkciókkal a gyártó a fiatal vinyl rajongók táborát célozta meg.

Specifikáció:

Forrás:[www.hifipiac.hu]