Különleges “zenegépet” készített a McIntosh | AV-Magazin

Különleges “zenegépet” készített a McIntosh | AV-Magazin

Első pillantásra látszik, hogy a Mcintosh MTI100 nem hagyományos darab. Tervezésekor igyekeztek mindent beépíteni, amit egy helyhiánnyal küzdő vinyl zenerajongó szívesen használna. A modern életstílus öltött alakot a készülékben, mivel csak egy hangfal párat kell hozzá csatlakoztatni, és kezdődhet a zenehallgatás.

Az MTI100 egy analóg lemezjátszó és egy csöves integrált erősítő kombinációja, amely tartalmazza a végerősítőt, az elektroncsöves előerősítőt és a lemezjátszó előerősítőt. A hátlapon digitális optikai és koaxiális bemenetein digitális források jelét tudja fogadni, de akár további analóg forrás is csatlakoztatható hozzá. A készülék felső részének látványát egy több mint három kilós, gyönyörűen megmunkált alumínium tányér uralja, amihez színben és eleganciában tökéletesen illeszkedik az alumínium hangkar. A készülék súlya 15 kg és egy 6,35 mm vastag fém alaplapra épül, ami kiváló rezonancia csillapítással rendelkezik. A felső panel közel 10 mm vastag, festett üveg és valódi minőségérzetet biztosít.

A szíjhajtású lemezjátszó rész 33 1/3 és 45 rpm sebességű lemezek lejátszására képes, a tányér forgás sebessége pedig manuális váltással, a meghajtó szíj áthelyezésével lehetséges. A készülék gyárilag szerelt Sumiko Olimpia mozgó mágneses hangszedővel készül, ami a gyártó állítása alapján kiváló dinamikát és széles frekvencia átvitelt biztosít. A beépített D-osztályú erősítő csatornánként 80 W teljesítményre képes 4 ohm terhelés mellett, az előerősítő két darab 12AX7 elektroncsövet tartalmaz, az elérhető legjobb hangminőség érdekében pedig az előerősítő teljes árnyékolást kapott.

A hanglemezek lejátszása mellett a McIntosh MTI100 a modern, vezeték nélküli eszközökön tárolt zenei anyagok minőségi megszólaltatását is biztosítja. A beépített Bluetooth 4.2 verziójú és High Definition átviteli móddal rendelkezik, ami garantálja a kiváló hangminőséget. A stabil vezeték nélküli kapcsolatot és a megnövelt hatótávot külső antenna biztosítja. Az MTI100 több analóg és digitális bemenettel is rendelkezik, melyeknek köszönhetően a digitális optikai és koaxiális bemenetekhez akár CD lejátszó vagy TV készülék is egyszerűen csatlakoztatható. A készüléken helyet kapott egy mélysugárzó kimenet, mely segítségével a kisméretű hangfalak hatékony támogatásban részesülhetnek egy további, aktív mélysugárzó alkalmazásával.

A beépített fejhallgató erősítő “High Drive” technológiát alkalmaz és virtuálisan bármely fejhallgató típus meghajtására használható. A készülék tartozéka egy igényes távvezérlő, mely segítségével a főbb funkciók egyszerűen elérhetők. A felső festett üveglapon egy megvilágított logó kapott helyet, ami a nagyméretű alumínium McIntos felirattal együtt különlegesen elegánssá teszi a készülék megjelenését. Ennyi különlegesség és egyediség mellett a készülék árazása nem is annyira meglepő, de az látható, hogy a gyártó nem az olcsóbb kategóriában szeretné meghódítani a vásárlókat. Az MTI 100 már hazánkban is megvásárolható és kicsit több mint 2.700.000,-Ft-ot kell a kasszánál hagyni annak, aki birtokolni szeretné a McIntos egyedi zenegépét.

Specifikáció:

Forrás:[www.av-magazin.hu]