ISE 2013 – ELAC

Az ELAC audiofil hangsugárzók kicsi, de letisztult standra kerültek

Az ELAC audiofil hangsugárzók kicsi, de letisztult standra kerültek. A keskeny és elegáns hangfalaknál, Primare elektronikáknál szembetűnőbb példánnyal is találkozhattunk a zászlóshajó 500-as széria személyében. Utóbbi egy kisebb bálterem behangosítására elegendő levegőt tud megmozgatni, ugyanakkor elegáns bútordarabnak is tekinthetjük.

A márka jelenlegi legnagyobb modellje ELAC FS 509 VX-JET névre hallgat. Gyárilag tüskés talapzattal látták el, fényesre polírozott borítása fekete, metál barna és dió színekben készül. Az FS 509 VX-JET egyik érdekessége az állítható ribbon magassugárzó, melynek pozicionálásával a magashangok erősségét állíthatjuk.

ELAC FS 509 VX-JET

A 220 milliméter átmérőjű, hosszú löketű mélysugárzók a már korábbról ismert, Kristall Membrantípusúak, a technológia valamennyi előnyével együtt. Külön öröm, hogy végre centersugárzóval bővült a német márka top-skálája: a CC 501 VX-JET a legnagyobb center, amit eddig láttunk a kiállításon. Hatalmas!

ISE 2013 ELAC FS 509 VX-JET

További újdonságként említhetjük az ELAC 400-as sorozatot, mely az előbbinél lényegesen kisebb méretű dobozokból áll. Volt szerencsénk a 407-es álló hangfalhoz melynek magassugárzója a legfrissebb, JET 5-ös verzió.

ELAC JET 5 magassugárzó

A cég munkatársai szerint ez a széria méretét meghazudtoló energiával bír és szerény méreteinek köszönhetően könnyedén illeszkedik a nappaliba. Utóbbi különösen akkor igaz, ha a divatos magasfényű fehér változatot vesszük szemügyre.

ISE 2013 ELAC FS 400 hangfal

A Primare hifi készülékeit is érte némi frissítés; az közkedvelt SPA22 házimozi erősítőt felváltotta a 23-as típus. Ezen kívül új médialejátszót és phono előfokot is találtunk az audiofil gyártó kínálatában.

Forrás:[www.av-online.hu]