Iparkodik a Sonus faber, itt az új Lumina

Iparkodik a Sonus faber, itt az új Lumina

Természetesen iparkodni több módon lehet. A Sonus faber amikor ipari formatervet készít, az is rettenetesen elegáns. Az ipari design mellett azért iparkodtak a vásárlók széles táborát megcélozni az új széria árképzésével. Lássuk, hogy miben más, mint a nagyobb testvérei.

A nemrégiben bemutatott Sonetto sorozat gyorsan belopta magát a márkanév rajongóinak szívébe, de szükség volt egy elérhetőbb árkategóriás szériára, amely szélesebb vásárlói közönség számára teszi elérhetővé a Sonus faber zenei hitvallását.

 

Téved, ha azt hiszi, hogy egy minden fényűzéstől és hangzás minőségtől megfosztott, lecsupaszított szériáról van szó. A valódi fa, a bőr, és a gyártóra jellemző hangzásvilág is jelen van az igényes kialakítású kabinetekben. A Sonus faber hangfalak mindig is a szoba díszei voltak, és ez most sem lesz másként. Két gyönyörű élő szín, a világosabb dió, és a sötétebb wengé mellett a zongora fekete előlap színben rendelhetők. A kabinet többi oldala minden szín esetében valódi fekete bőr.

 

A polc és a center a front panelre helyezett, az álló pedig a lefelé mutató kicsatoló nyílásával teszi egyszerűvé az elhelyezést. Ahogy az minden hangfalnál arany szabály, ezeknek sem teljesen mindegy a pozíció, de jó hír, hogy nem kell annyit fáradni az ideális beállítás megtalálásával, rendkívül toleráns a kabinet design.

A hangzás megtervezése során fontos szempont volt a zenei bemutatásmód. A magas sugárzó ugyan az, amit a Sonetto szériában használ a gyártó. Ez egy 29 mm-es Kurtmueller kézzel készített selyem membránra épülő hangszóró, amely 24 kHz-ig képes a magas tartomány átvitelére. A 4 és az 5 inches mélyközép és mélysugárzók ehhez a szériához fejlesztett újdonságok. Merített papírpép membránjuk természetes elemi szálakat tartalmaz, amelyek a merevséget fokozzák. Az álló modell közép sugárzója a Sonetto szériában használt 5 inches, jól bevált darab. Mivel a tervezést az alapoktól kezdték, a keresztváltó is teljesen új. Kiválón amplitúdó és fázis együtt futás mellett tökéletes idő domain jellemzi.

 

A Sonus faber Lumina igazi belépő a gyártó muzikális hangzás világába, ráadásul magán hordozza az olasz kézimunka igényes megjelenését. Bármely lakó környezetben jól mutat, és jól szól. Sztereó és házimozi rendszer is építhető a kínálatból. Multicsatornás rendszer építésekor a Gravis I, II, vagy III mélysugárzóval kiegészíthető.

Műszaki adatok: