Tovább dagad a vitorla!

Tovább dagad a vitorla!

Kedvező a széljárás az Elac Vela sorozat rajongói számára, mert a kínálat új taggal bővül. Megjelenik az új, két és fél-utas FS408 hangsugárzó. A zászlóshajóval megegyező kabinet szélesség lehetővé tette a nagyobb méretű mélyközepek használatát, így jelentősen javult a mélyhangok lesugárzásának energiája. Méretét és a hierarchiát tekintve is az FS409 és FS407 között foglal helyet. Lesz benne elég teljesítmény tartalék ahhoz, hogy közepes és nagyobb méretű szobákban akár bulizás közben is jól teljesítsen.

Az FS408 mélyközép sugárzója is az Elac szabadalmaztatott Aluminium Sandwich Membrane with Extended Frequency Range (AS-XR) technológiáját használja. A kristály felület rendkívül merev, és a széles átviteli tartomány egyenletes átmenetet garantál a magas-frekvenciák felé. A szendvics szerkezet különleges ragasztó rétegekkel van stabilizálva. Ez minimalizálja a káros rezonanciákat, amik így nem színezik el a hangot. A kiváló dinamika és a nagy terhelhetőség a mágnes motornak és a jó szellőzésnek (hűtésnek) köszönhető.

Az FS408 magas sugárzója a méltán híres JET 5. A 400 Hz-től 50 000 Hz-ig használható különleges felépítésű driver ultra könnyű fólia membránja hatalmas dinamikára és rendkívüli tranziens átvitelre képes. A részlet ábrázolás képességeit a világ audio-ipara is elismeri. Levegős színpadkép, amely valódi 3 dimenziós érzetéből a színpad mélység sem hiányzik

Megjelenésében a szériára jellemző enyhe hátrafelé dőlés ugyanazt az intim érzetet kelti, ami a többi álló testvérét is népszerűvé tette. A talpba integrált kicsatoló nyílás, és a magas sugárzó széles sugárzási karakterisztikája miatt nem érzékeny a tökéletes elhelyezésre. Több egymás mellett ülő hallgató számára is optimális zenei élményt biztosít.

Várható bemutatás időpont október közepe után, fogyasztói ára 5180 Euro/pár

Műszaki adatok: