Elac Uni-Fi hangsugárzó

Rövid időn belül már a második, teljesen új koncepciót tükröző hangsugárzó-sorozat jelenik meg az Elac vegykonyhájából.

Az ELAC mérnökgárdája Andrew Jones vezetésével felvillanyozza az érdeklődést. A konstrukció alapja a koncentrikus hangsugárzó szabadalma, amelynek igen nagy múltja van a hangszórótervezésben.

Az Elac, az audiotechnika terén, már 90 éve innovatív termékeket jelentet meg. Gyártmányai  magas elkötelezettséget tükröznek a különleges hangzásminőség irányában. Ma az Elac hangsugárzók széles gyártmányskáláját kínálja fejlett technológiával gyártott, páratlan gyártási minőséggel, modern európai stílusban.

Az új Uni-Fi hangsugárzó sorozat a tervező 40 éves tapasztalatainak felhasználásával készült. A klasszikus, három-utas megoldás alkalmazása sok előnnyel jár egy teljes-sávú rendszer építésekor. Minden hangtartománynak dedikált hangszórója van, amely az adott frekvencia tartományt ideális módon képes lesugározni/reprodukálni. A koncentrikus hangszóró ebben az elrendezésben koherens, egy pontból, egyszerre induló impulzusok révén, rendkívül pontos hangszerhangok megjelenítésére képes. A koncentrikus hangszórók magas áruk miatt általában csak a legdrágább hangsugárzókba kerülnek beépítésre. Az úttörő tervezésű, koncentrikus elrendezésű magas-, és közép-sugárzó mellett alumínium-membrános mély-hangszórók gondoskodnak a basszus-hangok megvalósításáról. Mindezek mellett a precíz, három-utas keresztváltó és a különleges kabinet tervezés-módja komplex és kedvező árú megoldásokra ad lehetőséget.

Az Uni-Fi sorozat minden tagja tartalmazza a koncentrikus hangszórót, a kialakított hangsugárzórendszer alkalmas a sztereó és házimozi hangzásterek megvalósítására.