Cambridge Audio EVO150 bemutató Richersounds

Cambridge Audio EVO150 bemutató Richersounds

Szerencsém volt, hogy már ma kezembe kaphattam, és eljátszadozhattam a Cambridge Audio EVO 150 új, nagy felbontású streamer/erősítő kombinációjával.

Be kell vallanom, hogy nagy izgalommal vártam azt, hogy kipróbálhassam. Mindannyian szívesen hallgattuk ezt a szemrevaló darabot, bár a gyártó véleményem szerint nem igazán csinált róla nagy hírverést. Csak úgy mellékesen említették meg a cserélhető oldal paneleket, és a gyönyörű új formatervet. A távvezérlője is fém, amely igen jól illik egy ilyen prémium minőségű készülékhez.

Első pillantásra látszik, hogy klasszikus minimalista design, a formatervezés nyugodtan nevezhető haszonelvűnek. A front panel kétharmadát egy gyönyörű 6,8 hüvelykes színes kijelző foglalja el, amely jóval nagyobb, mint amit a CXN, vagy az Edge NQ lejátszóiban használ a Cambridge. Hatalmas kétfunkciós forgató gomb uralja a fennmaradó részt. Az első fele a hangerő szabályzást, a hátsó fele a bemenet választást szolgálja. Hasonlót láthattunk már az Edge NQ előlapon, és ott is kiválóan sikerült a szoftver integráció.

Az EVO 150 a Cambridge Audio StreamMagic platformot használja, és gyakorlatilag bármit képes lejátszani. Az AirPlay, a Chromecast, és az aptX HD Bluetooth manapság mindennaposnak számít, de ez képes a Bluetooth jelek küldésére is, mondjuk a fejhallgató felé. Roon, MQA kompatibilitás mellett a Spotify és a Tidal is be van építve, hogy bármelyik streaming platformot használni lehessen ízlés szerint.

A fizikai kapcsolatok sem jelentenek problémát. Az analóg és digitális bemenetek széles kínálatában Phono előerősítő, XLR és HDMI is található. Az EVO 150 gyakorlatilag bármit képes fogadni, amit csak rá lehet kötni egy multi funkciós eszközre.

A fedlap alatt D-osztályú Hypex NCore (nagy hatékonyságú alacsony torzítású technológia) modulok állítják elő a 150 wattnyi kimenő teljesítményt, amelyet átkapcsolható hangszóró kimeneteken keresztül több helyiségben is képes a zenét szolgáltatni.

Végre eljött az idő, hogy beszélhessek a legfontosabbról, a hangjáról. Egy Monitor Audio Silver 200 hangfal párat kötöttem rá, és Tidalról játszottam le a zenéket. Teljesen elképedtem!

A Green Day Basket Case című számával kezdtem. Billie Joe Armstrong énekhangjának felcsendülésekor nyilvánvalóvá vált, hogy ez egy különleges eszköz. A vokál tisztasága, és a hangszerek bemutatás módja magával ragadó. A varázs akkor is folytatódik, amikor a tempó és a hangerő fokozódik. Bevallom, ez mindig nagy hatással van rám.

Hogy feszegessem egy kicsit a határokat, a Slipknot Duality felvételét indítottam el, és felkészültem a robbanásra. Az énekhang ábrázolás módja nagyon hasonlít a korábban tapasztalthoz, és amikor a banda többi tagja is beindult, az lenyűgözött. Az a hatalmas erő, amit ez a kis méretű készülék ki tud magából tolni, teljesen elképesztett. A bemutatóból akár az egyes hangszereket is ki tudom választani a harmonikus színpad ábrázolásból. Megtartotta a zene nyers éleit, de úgy, hogy ez a részletek mennyiségét nem csökkenti. Nagyon élveztem.

Végül kiderült, hogy Lil Nas X Montero (Call Me By Your Name) felvételének elindítása volt a legjobb választásom a bemutató során. A különleges vokál hang együtt lélegzett a térrel, és mikor a hangszerek beléptek, attól teljesen elolvadtam a székemben. Nagyon tetszett a húrok pendülése, szinte számolni tudom a rezdüléseket. A ritmus megfelelően gyors, de a dalnak sajnos hamar vége van. Sebaj, van időm még egyszer meghallgatni. Talán harmadszor is, ha lehetek eléggé pimasz.

Őszintén mondom, hogy lenyűgözött. A Cambridge mindent be tud építeni a hangképbe a konyhai mosogatón kívül, ami egyszerűen elképesztő. A naturális hangzás, amit a Cambridge elektronikáknál megszoktam ebben is benne van, mindegy, hogy milyen stílust, előadót vagy albumot választottam, fenomenális élményt nyújtott.

Ha a fenti tapasztalatokat, és a bemenetek széles skáláját is figyelembe veszem, ez egy igazi mindenes. Aki kiváló hangú készüléket keres, amely a zenei streaming mellett még a TV hangját is képes fogadni, hirtelen jobb választás nem jut eszembe ennél. Nem tudom eléggé hangsúlyozni a meghallgatás fontosságát, de ahhoz, hogy ugyanazt átélje amit én, mindenképpen foglaljon demo időpontot.

Műszaki adatok:

Írta: Ben, Bringhton városából

2021 április 22.

Forrás:[https://blog.richersounds.com]