Az Audio Research bemutatta a Foundation Series komponens készülékeket

Az Audio Research örömmel mutatta be az High-End Munich 2016 rendezvényén az új Fundantion  sorozatát. Ugyanannak a mérnöki- és tervezőcsapatnak munkája, akik a díjnyertes Reference sorozatot is alkották. A Foundation Series minden eleme elektroncsöves annak érdekében, hogy hozza a hihetetlen zenei élményt. A hangzástér precíz megrajzolása, a dinamika és a részletgazdagság a legtermészetesebb zenei élményt nyújtja.

1970 óta a High Definition megjelölés már több, mint egy védjegy. Egyébként a céget ez vezéreli az összes termék megkonstruálásakor. A Foundation sorozat esetében is folytatódik ez a filozófia és természetesen a zene iránti szenvedély, melynek hallgató jele a lenyűgöző lejátszás és a páratlan hosszútávú vevőszolgálat. Az Audio Research cégnél minden termék pontosan ugyanazt az utat járja be az ötlettől a gyártásig, függetlenül attól, hogy sorozatról vagy egy modellről van szó. Eredményes a következetesség, a hangzás és a képesség, hogy egy sor kivételes teljesítményű és értékű komponenst hozzanak létre.

A sorozat három eleme: az LS28 előerősítő, a PH9 phono-fokozat és a DAC9 digitális-analóg átalakító.

 

Az LS28 line fokozat egy rugalmas és intuitív előerősítő. Négy szimmetrikus (XLR) és négy aszimmetrikus (RCA) bemenet, két szimmetrikus és egy aszimmetrikus kimenet teszi lehetővé a maximális kapcsolatokat.

Egyszerű és logikus menürendszer segíti a felhasználót az irányítás számos paraméterének hatékony felhasználásában. Ellenőrizhetjük, szabályozhatjuk többek között a bemenő jelet, a csövek üzemidejét, az automatikus kikapcsolást és a házimozi funkciót. A fázisfordító és a mono/stereo funkciók már szabványosnak tekinthetők. Az LS28 áramkörében négy 6h30 elektroncső dolgozik. Az LS28 tökéletesen illeszthető és méltó partnere bármely Audio Research végerősítőnek, de úgy tervezték, hogy minden rangos végerősítővel szimbiózist alkosson a világpiacon.

 

A PH9 phono előerősítő egy nagyszerű párost alkot a legtöbb hangszedő legendával és lemezjátszó kombinációval. Egyszerű és világos jel út jellemzi, 6h30 vákuumcsövekkel a középpontjában. Öt különböző bemeneti impedancia választási lehetősége akár „menet közben” is változtatható a mellékelt távirányító segítségével. Az impedancia értéke, a csövek használati ideje, az automatikus kikapcsolás és más funkciók a menürendszerből elérhetők, illetve szabályozhatók.

A DAC9 digitális-analóg átalakító dekódolja legfrissebb digitális formátumokat. Vákuumcsöves technológia. Öt digitális csatlakozás – közöttük USB, RCA, BNC, AES/EBU és Toslink – biztosítja a zökkenőmentes kapcsolatot az összes digitális forrással.

A „Quad” DAC-architektúra kiegyensúlyozott digitális jelet, széles dinamika tartományt és  páratlan dekódolási felbontást ad a „vörös könyv” szerint. CD-lemezalapú lejátszáskor 384 kHz mintavételezést, fájl alapú lejátszásnál natív DSD mintavételi frekvenciára képes.

Az analóg áramkörszíve egy pár 6h30 elektroncső. Felskálázás és választható digitális szűrők állnak rendelkezésre a digitális jel tesztre-szabásánál.

A Foundantion sorozat számos tervezési jellemzői megtalálhatók a drágább Reference Series készülékekben. Az Audio Research termékekben sok alkatrész szabadalmaztatott, ezeket használják sok egyedülálló modell tervezésénél. A megkülönböztetett figyelem velejárója minden folyamatnak az áramkörök kézi forrasztásától a végső meghallgatási tesztig.

Mindhárom modell kapható lesz fekete és eloxált alumínium kivitelben. Minden egység saját, egyedi, fémből készült távirányítóval ellátott.