Audio Research Reference Phono 3 Csöves lemezjátszó előerősítő

William Z. Johnson, az alapító soha nem követte a népszerű divat irányzatokat. Mikor a karbantartást nem igénylő, olcsóbb tranzisztorok kezdték átvenni az elektroncsövek helyét, az Audio Research akkor is elektroncsövekkel épített komponenseket.

Egyszerűen azért, mert az elektroncső hangja jobb. Az 1980-as évek közepén kezdett elterjedni a digitális technológia, amely a kényelem új szintjét biztosította gyakorlatilag karbantartás nélkül – de a változást a lejátszás hangminősége bánta. Az Audio Research soha nem hagyott fel a vinyl lejátszók támogatásával, ehelyett az évtizedek alatt összegyűlt tapasztalatát felhasználva sorra alkotta meg a piac legjobb lemezjátszó előerősítőit.

A Reference Phono 3 egy folyamatos fejlesztés munka eredménye, amely más Reference szériás egységekben végzett változtatásokban is megnyilvánul. 2015 közepén minden erősítő jelentős teljesítmény javításon esett át, az SE frissítések jóvoltából. Új kimeneti csövek, alkatrészek, és technológiák alkalmazásával még magasabb szintre emelkedett a szonikus pontosság, és a muzikalitás. Ez a fejlődés szükségessé tette a nagyobb felbontást, és dinamikát az erősítő fokozatokban. 2015 októberében a Cég bemutatta a Reference 6 sztereó erősítőt. A Reference Phono 3 a zenei valóság következő lépése. A Reference 6-hoz hasonlóan ebben is hatra növelték az elektroncsövek számát az analóg jelfeldolgozó egységekben. A tápegységet áttervezték az új igényeknek megfelelően, hogy képes legyen a megnövekedett dinamika energia igényét biztosítani. Számos alkatrész lecserélődött, beleértve a szűrőkondenzátorokat, és a csatoló kondenzátorokat, emellett a kábelezés, valamint az alacsony hőmérsékletű részek is módosultak. Mindezek együtt a lejátszási élményt a mester szalagok korábban soha nem hallott szintjére emelik.

A Reference Phono 3 lemezjátszó előerősítő egyedi kialakítású alumínium alapra épült. Az elektroncső készlet hat darab 6H30 (három csatornánként) az audio fokozatokban, emellett egy 6H30, és egy 6550WE található a tápegység részben. Nagyméretű fluorescent vákuumcsöves kijelzőjéről könnyen leolvasható az aktuális bemenet, és a funkciók beállításai. Hat gombbal kezelhető a be/kikapcsolás, a csendesítés, a bemenet választás, és a menü. A menüben beállítható az automatikus kikapcsolás, az erősítés, és csatolás beállítások, a kijelző fényerősség, és az egalizációs beállítások. Az elektroncső üzemóra számlálót is itt lehet alapállapotra állítani. Alacsony, és magas erősítés szint, hat fix, és egy egyedi impedancia beállítás áll rendelkezésére a mozgó mágneses, vagy mozgó tekercses cartridge egységek illesztésére. Két RCA bemenet párra két lemezjátszót csatlakoztathat. Szimmetrikus, és aszimmetrikus kimeneti csatlakozásokat kínál a készülék. RS232, és IR bemeneteken keresztül vezérelhető, emellett a Reference Phono 3 teljes funkciós fém távvezérlőjét is alkalmazhatja.

Specifikáció

Reference® csak egy van