Audio Research GSPre csöves elő- és GS150 végerősítő

Hangminőség etalonja

Amikor az Audio Research 1970-ben megalakult, az alapító Bill Johnson úgy gondolta, hogy a csöves erősítő marad a hangminőség etalonja. Amennyire ezt jól gondolta az bizonyítja, hogy közel négy és fél évtized óta, a vállalat továbbra is fejleszteni és finomítani kívánja a csöves erősítőket. Az elv vezérli a fejlesztést, hogy „a tökéletes erősítő valóban egy egyenes vonalban hozza a kívánt teljesítmény kinyerését”. A hifi-világban eltöltött 44 év után a Minnesota-i székhelyű Audio Research Corporation megjelentette új G-sorozatú, elő- és végerősítő fokozatát. Ezekkel előre vetítve egy több típusból álló sorozat létrejöttét.

WP_20141114_12_58_39_Pro

Elmúltak már azok a fogantyús idők, amelyek meghatározták Audio Research termékek megjelenését. A most megjelent „Galileo” széria az újratervezett előlapok kivitelezési stílusával felidézi a vintage Audio Research modellek korszakát.
A GSPre előlapján lévő kezelőgombok vízszintes elrendezésben sorakoznak a korábbi stílust képviselik, míg a végerősítő nagyon nagy kijelzői rabul ejtik a tekintetet egy pillanat alatt. Az elülső panel nem olyan vastag, mint az elmúlt referencia modellek. Mind a két erősítő büszkélkedhet az új és erősebb KT–150 csövekkel. A finomított fém-munka és drágább cső miatt az áraik magasabbak, mint a korábbiak, de elérhetők maradtak a retro külsejű modellek is. A G-sorozatú egységek kézi munkával építettek a cég Minnesota-i létesítményében, ötvözik a modern stílust felidézve a hagyományos megjelenést.

A GSPre előerősítő a hangrendszer idegközpontja. Nem csak irányítja, hanem értelmezi és megfejti a komplex jeleket, hogy képes legyen megvalósítani a muzsika drámai erejét. A feladat nem csekély, létrehozni egy előerősítőt, ami diszkréten végzi a dolgát, így a lehető legkevesebb beavatkozással erősítse a jelet, mégis kibontakoztassa a forrásanyag fejezeteiben lévő lírai narratívákat. Az elülső panel elrendezését úgy tervezték, hogy egyszerűen és világosan megjelenítse az összes funkciót és információt. A GSPre előerősítőben benne foglaltatik egy csöves lemezjátszó előerősítő is, emellett teljes értékű a szimmetrikus és az aszimmetrikus, vonal-szintű (RCA és XLR) rendszere. Kiváló minőségű fejhallgató erősítőt is tartalmaz. A GSPre jellemzője a programozható funkcionalitás és rugalmasságot, így tökéletesen képes alkalmazkodni a hangrendszer többi tagjához. A cég több évtizedes szakértelme hozta létre a valaha gyártott legszebb előerősítőt, a GSPre bizonyosa tovább örökíti az Audio Research hírnevét.

WP_20141114_12_59_45_Pro

A GS150 végerősítő bármely rendszer „igáslova” lehet. A GS150 végerősítő állítja elő a 155 Watt teljesítményt csatornánként, 20 Hz és 20.000 Hz közötti tartományban. Lenyűgöző a frekvencia menete (0,5 Hz – 120.000 Hz -3dB). A kimenetek 4 és 8 Ohm impedanciájú hangsugárzók csatolására és meghajtására alkalmasak. A GS150-t úgy tervezték, hogy tökéletesen integrálható legyen bármilyen rendszerbe és kitartóan végezze feladatát. Ez az erősítő a kihívást jelentő forrás-anyag és a nehezen meghajtható hangsugárzók találkozása. A három nagyméretű depréz-műszer uralja az egész előlapot, de egy lenyűgöző homlokzatról betekinthetünk készülékbe. A válogatott minőségű kiváló alkatrészekkel készült belsőt tükrözi a gyönyörű fémműves alváz és a különleges felületek. A gazdag múltra való utalás egyértelműen mutatja a jövőbeni vezérlő fényt, a zenei élmény minél jobb megvalósítását.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikáció GSPre

Specifikáció GS150