Audio Analogue AAphono lemezjátszó előerősítő

Audio Analogue AAphono lemezjátszó előerősítő

Az Audio Analogue 2016-ben ünnepelte 20 éves fennállását, és a jubileum ünnepére néhány Annyversary sorozatú átdolgozott terméket mutatott be. A fejlesztés azonban nem állt le. Az első az AAcento erősítő volt, majd ezt követte most a PureAA sorozat második tagja az AAphone lemezjátszó előerősítő.

Audio-Analogue_AAPHONO_front

A PureAA sorozat alapvetően az Anniversary széria alapjaira épül, de a tervezési elveket kicsit más módon közelíti meg. Míg az Anniversary sorozat mesteri módon alkalmazza a minimalizmus elvét, a PureAA több olyan funkciót is tartalmaz, amit a zene szerelmesei értékelni fognak.Az új AAphono előerősítő MM és MC hangszedőkhöz is konfigurálható. Nagyon rugalmas, többféle beállítást is kínál. B bemeneti impedancia, és a kapacitás mellett az erősítés is változtatható. Rendkívül egyszerű használni. Nem kell kikapcsolni, nem kell hűlni hagyni, vagy akár ketrecben tartani, mint sok más típust. Egyszerűen meg kell nyomni az előlap gombot a bekapcsoláshoz, és el kell végezni az alap beállításokat. A készülék ezeket eltárolja, és újbóli bekapcsoláskor már ezeket alkalmazza. A memória nem törlődik még a tápfeszültség megszakadása esetén sem.

Audio-Analogue_AAPHONO_back

A fedél alá tekintve meggyőző látvány fogadja. Három külön toroid trafót tartalmaz a tápegysége. Egy a szabályzó elektronikákat látja el, kettő pedig az előerősítő fokozatokat csatornánként külön-külön. A bal és jobb oldal teljes szétválasztása kiváló áthallás csillapítást eredményez. A tápegység részek többféle zavarvédelmet tartalmaznak, ami tovább javítja a hang minőségét.Magas minőségű válogatott alkatrészekből épül fel, amelyeknél rendkívül szigorú a hibahatár. A paralel elrendezés és a párba válogatott alkatrészek pontos együttfutást biztosítanak.

Audio-Analogue_AAPHONO_inside

A két fokozatú erősítőt szubszonikus szűrő választja el egymástól. Ez megakadályozza az alacsony frekvenciás belengést, illetve a kimeneti erősítő túlvezérlését. A második erősítő fokozat után különleges DC leválasztás akadályozza meg azt, hogy egyenfeszültség kerülhessen a végerősítő bemenetére. Ez, és a többféle tápfeszültség szűrés mód egyáltalán nem hagyományos a lemezjátszó előerősítőkben. Gyönyörűen kivitelezett vibráció leválasztó lábazaton áll a készülék. Ezüst és fekete színben rendelhető 2800 Dolláros áron. Hamarosan nálunk is kapható lesz.

Audio-Analogue_AAPHONO_inside2

Műszaki adatok:

  • MM Gain: @1 kHz: 40 dB
  • MC Gain @ 1 kHz 65 dB
  • Frekvencia átvitel: 10 Hz – 20 kHz +/- 0,25 dB
  • MM jel/zaj viszony: 89 dB
  • MC jel/zaj viszony: 72 dB
  • Méretek: 87x220x372 mm (magasság x szélesség x mélység)
  • Súly: 5,8 kg
  • Teljesítmény felvétel készenlétben: 0,7 W

Specifikáció: