A Cambridge Audio és a High-End

A Cambridge Audio és a High-End

Cambridge-audio-edge-nq-halozati-lejatszo-demo

A büdzsé kateória örökös győztese a Cambridge Audio már egyszer magasra tette a mércét. Több, mint 3 éve 9 új mérnök és a hozzájuk csatlakozó technikusok  csapata megkonstruáltatta a 851-es és CX sorozatokat. Most ismét lépett egyet a cég vezetése – mondhatni ugrott – egyenesen bele a High-End világba, ami valljuk be őszintén nem kis dolog. A fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő cég méltó módon áll a piac újabb sikeres évei elé. Az ünnepre megjelent sorozat láttán beindul a wow-effektus. A Cambridge Audio Edge sorozatának alapja érezhetően a mérnöki kreatív innováció és a vállalkozói törekvés. A rendkívüli külső, rendkívüli kapcsolás-technikát, csodálatos hangzást rejt.

…”Kiválasztottuk a legjobb összetevőket és anyagokat azzal a kizárólagos céllal, hogy a tiszta, természetes hangzás legszebb artikulációját biztosítsuk.”…nyilatkozta Dominic Baker, műszaki igazgató.

A készülékek elektronikájának kifejlesztése közben arra fektették a hangsúlyt, hogy minél kevesebb jelfeldolgozó elektronikai elem kerüljön a hasznos jel útjába. Egyedileg kiképzett nyomtatott áramköri lapon készült, a hagyományos kondenzátorokat DC-csatolt topológiával helyettesítették. A végeredmény egy tiszta jelút, amely bármekkora hangerőn tökéletes egyensúlyban van. A készülékek kezelése egyszerű és logikus, az erősítő egy kiváló minőségű kettős, koncentrikus hangerő-szabályzó és forrásválasztó vezérlőgombot tartalmaz, amely lehetővé teszi a menük mozgatását és a hangerő vezérlését.

Az EDGE sorozat három részből áll. Egy integrált sztereó erősítő, egy előerősítő-fokozat és egy végerősítő fokozat képezi az egészet.

Cambridge-Audio-Edge-A-front

Az Edge A integrált erősítő nemcsak analóg, de öt digitális forrás jelét is feldolgozni képes. A megszokott optikai és koaxiális csatolók mellett asszinkron USB-B és HDMI csatlakozót is találunk. A szabványos „A”-osztályú erősítő-technológia nem volt elég hatékony, ezért az „A-B”-osztályt újratervezték. Az áramkör minden alkatrésze tesztelve és csak azokat kerültek beszerelésre, amelyek hangzásminőségben elhúztak a többitől. A végeredmény, egy olyan úttörő elrendezés, amely sokkal tisztább jelútvonalat eredményez és lehetővé teszi a zene maradéktalan tálalását. Az Edge A tökéletesen biztosítja a klasszikus brit hangzást – nincs semmi hozzátéve, és semmit nem vettek el. Az összes Bluetooth-eszközt párosíthatjuk az Edge A erősítővel. Az AptX HD támogatással akár 24 bites / 48 kHz-es mintavételezésű fájlok is lejátszhatók.

Cambridge-audio-edge-nq-halozati-lejatszo

Az Edge NQ egy hálózati audio-lejátszóval kombinált előerősítő, amely a sokoldalúság újradefiniálása mellett szem előtt tartja a részleteket. A szolgáltatások közé tartozik a stream, a cast, a plug-in play, annak érdekében, hogy minden felvétel, bármilyen forrásból is érkezik a lehető legtökéletesebben, világos hangzással reprodukálható legyen. Az Edge NQ lehetővé teszi a zene lejátszását bármilyen forrásból. A digitális koaxiális, HDMI, USB és S / PDIF kapcsolatok mellett beépített Chromecast, Spotify Connect, AirPlay, Bluetooth aptX HD és Internet Rádió is rendelkezésre áll. Minden digitális tartalmat, akár 32 bites / 384 kHz és DSD 256 mintavéttel készülteket is zavarmentesen élvezhetünk.

Cambridge-Audio-Edge-W-front

Edge W teljesítmény-erősítő, hogy semmi nem hiányozzon a zenéből. Dinamizmus, erő, mikro- és makro-dinamika, játékosság, színpadmélység, hogy csak néhányat említsünk azokból a tényezőkből amik a jó fellvételeken rajta vannak. Amilyen minimalizmust sugall a külső kivitel, olyan egyszerű a belbecs. Mindössze 14 kézzel szerelt alkatrész – az Edge W rendelkezik az egyik legtisztább jel úttal a világon. A Cambridge Audio úttörő szerepet játszik a toroid transzformátoros tápegységek fejlesztésében. Az Edge W erősítőben ezt egy lépéssel meghaladták, az egymással szemben elhelyezett, szimmetrikus, iker-toroid transzformátorokkal. Ez a megoldás elnyomja az elektromágneses interferenciát, miközben kiemelkedő teljesítményt és konzisztens tonalitást biztosít.

A Cambridge Audio High-End kategóriás elektronikái hamarosan kaphatók szalonunkban, az érdeklődők számára bemutatókat tartva prezentáljuk a kiváló termékeket.

Specifikáció: