Új McIntosh modellek: C1100, C52, C47

Az őszi szezon beindultával egyre másra szaporodnak az új készülékek és a tesztre váró termékek.

A McIntosh, mint a High-End világranglista vezető helyezettje büszkén jelenti be három új előerősítőjét a C1100, C52 és C47 típusokat. A legendás McIntosh kézművesség új produktumai ötvözik a hagyományt a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Minden egyes termék a legjobb hangminőségre törekszik a maga kategóriájában, maradandó audio-élményt nyújtva a hallgatóságnak. A „toppon” egy szokatlan konstrukciójú készülék áll a C1100. Ez a készülék teljesen elszeparált két egységből áll, amelyek ráadásul iker-mono felépítésűek. Nevezetesen egy vezérlő egység és egy előerősítő két külön készülékházban került elhelyezésre. Az abszolút módon izolált előerősítő két fő funkcióját – a szabályozást és a hangjel erősítést – szokatlan, de hatékony tervezés biztosítja, és így elérhetővé válik a legtisztább hangreprodukció.

A McIntosh C1100 vezérlő és a C1100 vákuumcsöves előerősítő új szintre emeli a teljesítményt és a luxust. A McIntosh által beharangozott új előerősítő a nagy jelszintű bemeneteken az eddig mért legkisebb jel/zajt tényezőt mutatja.

A McIntosh C52 a legfejlettebb, egyetlen házba épített félvezetős előerősítő, amit valaha készítettek. Ez a sokfunkciós sztereó előerősítő lehetővé teszi bármelyik analóg és digitális zenei forrás – beleértve a legújabb nagy felbontású formátumokat, mint a DSD fájlok – kiváló jel-átalakítását és erősítését. Egy könnyen installálható és használható eszköz, hogy zenetárunkat minél jobban tudjuk élvezni.

A kimenetek is frissültek annak érdekében, hogy könnyebben installálható legyen egy bi-amp. vagy egy tri-amp. Rendszer-kialakítás. A 8 sávos analóg equalizer szinte kínálja a különböző zenei forrásból érkező jelek kiegyenlítését, annak érdekében, hogy rendszerünket a szobánk akusztikájához hangoljuk. A szabadalommal védett Crossfeed (HXD®) rendszerű fejhallgató egysége egy új dimenziót nyit a „magányos zenehallgatás” világába. A házimozi Pass Through funkció lehetővé teszi a többcsatornás házimozi-rendszer integrálását, zökkenőmentes beilleszkedését.

A sokoldalú McIntosh C47 sztereó előerősítő összesen 12 bemenettel rendelkezik, tud csatlakozni a legtöbb – ha nem, az összes zenei forráshoz. Az analóg audio bementek teljes tárházát felvonultatva magába foglal kettő szimmetrikus (XLR) és három (RCA) teljesen programozható fogadó egységet. Külön becsatlakoztatható egy mozgó tekercses és egy mozgó mágneses hangszedővel ellátott lemezjátszó. A digitális bemenetek közül 2 optikai, 1 koaxiális és 1 USB bemenet fogadja a különböző műsorforrások jelét szuper-pontos feldolgozás céljára. Az optikai és koaxiális bemeneteken keresztül az elektronika dekódolja a digitális zenét akár 24-bit/192 kHz felbontásban, míg dekódolni és lejátszani képes a DSD fájlokat USB bemenetről.

A nagy felbontású jelek akár 32-bit/384kHz DSD64, DSD128 és DSD256 vagy DXD 352.8kHz és DXD 384kHz mintavételezésűek lehetnek. Minden igényünk ismeretében szabadon konfigurálhatjuk a C47 sztereó előerősítővel kialakított hangrendszerünket. A kimenetek könnyebb használatot biztosítanak a kettős erősítés megvalósítására, valamint a mély és magas hangszín szabályzók lehetővé teszik a hangzás ízlés szerinti finomhangolását.

A klasszikus McIntosh formai elemek közül a fekete üveg előlap, a hangoló gombok, a megvilágított logó és a szál-csiszolt alumínium végzárók mindegyik új készülék esetében megmaradtak, így könnyen párosíthatók a már régebben megvásárolt McIntosh készülékeinkkel.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikáció: C1100, C52, C47