Audio Research Reference 6 a High Definition ® következő szintje

Reference 6: A High Definition® következő szintje

Az Audio Research már a megalapítása után rövid időn belül gyártott olyan komponenseket, amelyek azonnal az audio piac élvonalába emelték. Különösen igaz ez az előerősítőkre. 1973-ban még az SP3 volt az előerősítők csúcsa, ám ezt a szép hagyományt azóta is folytatják. Az Audio Research Reference széria első bemutatója 1995-ben volt, és ez képviselte a zenei bemutatás mód, és teljesítmény legmagasabb fokát. A Reference 6 a legújabb fejezete ennek a történetnek.

A Reference 6 nem egyszerűen egy piacvezető termék, hanem megoldás arra, hogy az SE sorozatú Referencia erősítőket képes legyen kiszolgálni. Warren Gehl szerint, aki az Audio Research minden szonikus fejlesztéséért felelős, az új Referencia széria zenei, és dinamikus képességei nyilvánvalóvá tették, hogy a Reference 10 két chassisra épült zászlóshajó modell mellett szükséges egy kompaktabb modell. Az analóg részben az elektroncsövek számát hatra növelve az egység meggyőző makro, és mikro dinamikájú átvitelre vált képessé a torzítás csökkenése mellett. A Reference 6 emellett kontrolláltabb mély átvitelt, nyugodt tisztaságot, és még pontosabb dimenzionálást biztosít. Az egyéb fejlesztéseknek köszönhetően a csaknem zajmentes bemutatás mód átláthatóságot, jobb sebességet és folytonosságot garantál a teljes spektrumon. Egy mondatba foglalva, a Reference 6 az előd modell minden paraméterét jól érzékelhetően túlszárnyalja.

Számos alkatrészt, mint például a transzformátorok, kondenzátorok, és kábelek, speciálisan a Referencia 6-hoz fejlesztett az Audio Research. A chassis teljesen új, és amellett, hogy esztétikusabb megjelenést biztosít, több szerkezeti merevséget garantál jobb elektronikus, és mechanikus interferencia csillapítás mellett. Hat darab prémium kategóriás 6H30 elektroncsövet alkalmaztak az erősítő fokozatokban (az előd modell a Reference 5SE négy csőből épített erősítőt tartalmazott), amelynek köszönhetően a háttérzaj lecsökkent, és a dinamika tartomány tovább nőtt. Az elektroncsöves tápfeszültség szabályzó áramkörök is javították a szonikus képességeken. Az új áramkör lapok, az áttervezett kapcsolás technika, és a nagyméretű transzformátor az alkalmazhatóságot és a bemutató pontosságát fokozták a határokig. Az új hangerő szabályzó finomabb léptékkel állítható, így még nagyobb teljesítményre képes a rendszer.

A Reference 6 úgy hangzás, mint megjelenés formájában komoly fejlődés. Ez az első készülék, amely eloxált alumínium akryl bevonatú fedéllel készül. Novembertől rendelhető. Általa megtapasztalhatja a High Definition ® következő szintjét.