McIntosh MCD550 CD-játszó – Hangzásvilág Magazin

A digitális muzsika veleje – ínyenceknek

A nem is oly régen megjelent McIntosh erősítő bemutatónkkal belecsaptunk a zenehallgatási lánc közepébe. A nagy érdeklődésre való tekintettel, íme, a McIntosh hanglánc legeleje az MCD550 CD-játszó, amely lehet, hogy ma a számítógépes zenehallgatók szemében felesleges kiadásnak számít, mégis mindannyiunk figyelmébe ajánlom a már tízedik generációját megélő McIntosh CD-játszót.

A digitális muzsika veleje – ínyenceknek

A nem is oly régen megjelent McIntosh erősítő bemutatónkkal belecsaptunk a zenehallgatási lánc közepébe. A nagy érdeklődésre való tekintettel, íme, a McIntosh hanglánc legeleje az MCD550 CD-játszó, amely lehet, hogy ma a számítógépes zenehallgatók szemében felesleges kiadásnak számít, mégis mindannyiunk figyelmébe ajánlom a már tízedik generációját megélő McIntosh CD-játszót. Teszem ezt azért, mert egészen bizonyos, hogy hatalmas CD-lemez gyűjtemények vannak ma szerte a világban, még Magyarországon is. A nyolcvanas évekbeli digitális „boom” egyaránt kedvezett a felvételkészítési és a berendezés-fejlesztési oldalnak is, ez eltartott vagy három évtizedig. Meglovagolva ezt temérdek korong és hozzá rengeteg lejátszó készült. Amennyiben ár elmúltál harminc éves és komolyabb ezüst korongokkal rendelkezel (még nem dobtad ki a divatos – átírom HDD-re – trend hatására) akkor érdemes még néhány kört futni a lemez közepén lévő lyuk körül.

Ez a CD-játszó a McIntosh „nagyfiúja”, segítségével felfedezhető és újraértékelhető CD-lemezeink sokaságának létjogosultsága, különös tekintettel az SACD-re. Ez a nagy teljesítményű SACD/CD lejátszó mindent tartalmaz, amire szükség van sok órányi élvezetes zenehallgatáshoz. Küllemében a klasszikus, mondhatni „régi vágású” McIntosh fekete üveg előlap, neon-zölden világító logo és egy gyönyörű rozsdamentes acél ház. Mindez a jellemző eleganciával, hifi szíveket megdobogtatva, bármelyikünk hifi-enteriőrjében szívesen látott utánozhatatlan McIntosh stílusban.

XL_MCD550_Front_Top

Az MCD550 kettős alvázába szerelve egy igen korszerű tápegység lakik, alapja egy speciális R-magos hálózati transzformátor, amelynek célja, hogy biztosítsa a stabil és zajmentes működés. Az MCD550 mechanikájában egy öntött alumínium tálca és a legújabb digitális rásegítő-technológia gyorsabb, halkabb és pontosabb működést tesz lehetővé. Gyorsan olvassa be a lemezeket (a normális arány kétszerese), de mivel tárolja az adatokat egy puffer memóriába itt eltelik néhány másodperc. Viszont a jobb pit-követés (kiolvasás) és a hibajavítás érdekében szükség van erre. A McIntosh MCD550-ben oldalanként négy szimmetrikusan felépített áramköri egységben 32 bit/192 kHz PCM/DSD képességű digitális-analóg átalakító dolgozik (ESS Sabre 9018 referencia-chip) széles dinamikus tartománnyal és rendkívül alacsony torzítással, így a muzsikát minden szinten reprodukálni tudja rendkívüli pontossággal és eleganciával. Folytatás…

Forrás:[https://hangzasvilag.hu]