Wadia 321 DAC – Sima ügy! – Hifipiac

Gyönyörű és óriási !

Gyönyörű és óriási – ez a két jelző fogalmazódott meg bennem elsőként, amikor a Wadia 321-es sorozatának legelső fecskéjét óvatosan kihámoztam a méretes kartonjából. A natúr alumínium és fekete üveg kombinációjú különösen elegáns készülék DAC-hoz képest igencsak súlyos, és akkora, mint valami kisasztal, a számos apró rafinériával feldobott designja miatt azonban mégsem érezni gigantikusnak.

Külsőleg a 321-es egyrészt magán hordozza a klasszikus Wadia jegyeket, másrészt izgalmas új részletekkel egészíti ki őket, ettől válik egyszerre modernné és kortalanná. A fekete üveg tetőlapon világító hatalmas Wadia logo egy izgalmas és különösen figyelemfelkeltő design elem, gondolom, nem az ortodox hifisták fognak a legjobban lelkesedni érte, cserébe viszont a külsőt mindenek elé helyező réteg figyelmét is felkeltheti. A lekerekített, alul lábbá alakuló sarkok szintén érdekes látványt nyújtanak, emellett olyan erődszerű stabilitás érzést sugallnak.

Az öt digitális bemenettel (2× koax, 2× optikai, USB) rendelkező, komolyságára való tekintettel nem is szimpla DA konverter, hanem Decoding Computer néven futó 321-es sokrétű tudománya ellenére egy végtelenül egyszerűen kezelhető készülék, tökéletes ellenpontját képezve napjaink Biblia-szerű manuállal felszerelt, átlagemberek számára gyakran már üzembe helyezhetetlen csodamasináinak. Kiválasztva az adott bemenet a DAC automatikusan érzékeli a forrást és a bemeneti jel felbontását, amit az ugyancsak high-tech kijelzőjén szép nagy, messziről is jól olvasható digitekkel meg is mutat. A készülék a koax és az optikai bemeneteken maximálisan 24 bit/ 192 kHz felbontású PCM jelek fogadására képes, míg az USB B típusú portján keresztül akár 32 bitesek is érkezhetnek. Aszimmetrikus illetve szimmetrikus analóg kimenete egyaránt szabályozható jelszintű, a kezelési komfortját pedig egy kisméretű távvezérlő teszi teljessé. Folytatás…..

Forrás:[www.hifipiac.hu]