McIntosh MA 6700 integrált sztereó erősítő teszt – Hangzásvilág Magazin

McIntosh a HANG!

McIntosh MA6700 integrált sztereó erősítőAmit sokan keresünk. Vannak akik állandó váltogatással, az erősítő komponensek folytonos cseréjével próbálják elérni az ideális hangzást, vannak akik mindenkit megkérdeznek és mindenkitől a kompetens választ várják – de egy biztos egy McIntosh az McIntosh. Legtöbbünknek ez a HANG. A McIntosh cégnél a legfontosabbak az emberek a színfalak mögött, akik azzal a vággyal rendelkeznek, hogy elérjék és legyártsák a legjobb – a legkomolyabb minőségi előírásoknak is megfelelő – erősítőt. A McIntosh meghatározta a magas minőségű hangvisszaadás eszközkészletét és szabványokat, ajánlásokat állított fel a teljesítmény, a megbízhatóság és szolgáltatás minőségében.

A McIntosh 1949 óta szakadatlan tartó kézműves presztízse legendás audio termékekben öltött testet. Hozzáadott értékként a jellegzetes üveg előlap, a kimenő trafók (Output Autoformers), a fogalommá vált kék színű depréz műszer (Watt Meter) és a végerősítő fokozat védelme (Power Guard) néhány újítás, amelyek csak növelik a termék élettartamát, esztétikai és szerkezeti értékét, eladhatóságát. Tehát vannak akik egyszerűen megoldják – McIntosh erősítőt vesznek.

A McIntosh alapító atyák által létrehozott szilárdan megalapozott üzleti és tudományos alapelvek alapján lehet a céget továbbra is irányítani. Hogy jobb erősítőt lehetséges gyártani, ez az elképzelés Frank McIntosh-tól származik. Gordon Gow és Frank együtt tervezte a híres Unity Coupled Circuit "Egység csatolt áramkör"-t. 1951-ben Sidney Corderman csatlakozott a McIntosh-hoz és lett a kutatás, a mérnöki fejlesztés vezetője. Negyven éves hivatali idejük alatt úgy alakult, hogy a nagy teljesítményű audio készülékek terén a McIntosh lett a világ vezető cége.

McIntosh MA6700 integrált sztereó erősítő hátlapA McIntosh MA6700 nagy teljesítményű, High-End hangzásminőségű központja lehet több analóg és több digitális forráskészülékből felépített hangrendszerünknek. Magában egyesíti a végerősítő és előerősítő funkcionalitását, a digitális/analóg átalakító (DAC) és a phono részegységekkel. Az előerősítő rész 11 bemenete várja a rákapcsolni valókat, ebből a három digitális bemenet képes a jelcsomagokat akár 32 bit 192 kHz mintavételezéssel is reprodukálni. Kettő, célzottan az analóg hifi kedvelők részére kialakított phono-elektronika (1 x MM és 1 x MC komplett áramkör) biztosítja, hogy új életet adjon a hanglemez gyűjtésnek. A Home Theater Pass Through funkció a zökkenőmentes integrációt teszi lehetővé a meglévő többcsatornás házi-mozi rendszerünkkel. Kihasználva a világhírű McIntosh AutoFormer rendszerét az MA 6700 garantálja, hogy a hangsugárzók mindig megkapják a kinyerhető teljesítményt függetlenül azok impedanciájától. A teljesítmény védelem (Power Guard) megakadályozza a túlhajtást és biztonságban tartja a hangszórókat a károsodástól. A beépített új fejhallgató erősítő nagyobb nyereséggel és a kimeneti teljesítmény fokozásával optimalizált szinte minden típusú fejhallgatóhoz. A McIntosh MA 6700 integrált erősítő opcionálisan kiegészíthető egy AM / FM rádió-tuner modullal a zökkenőmentes rádióvétel érdekében, de ezzel a modullal gyárilag szerelve is kapható MAC megjelölésű receiver változatban.

Nagy csábító. Csak rá kell nézni és lehet, hogy rögtön nem is kapcsoljuk be. Előbb átlényegülünk a hallani való befogadására. Azzal a gondolattal fogunk neki a meghallgatásnak, hogy a McIntosh fennállása óta már sokszor bizonyította felsőbbrendűségét a fun-ok és mások szemében. Van olyan tanuló aki az írásbeli vizsgát ötösre írja meg és a szóbelin (meghallgatáson) is brillírozik. A meghallgatás alkalmával úgy tettem, hogy csak a kedvenc lemezeim közül hallgattam meg néhányat, szándékosan kerülve a buktató, vájt-fülűeknek szánt speciális felvételeimet. Ezzel azt akartam elérni, hogy kihalljam a rendszer hangjából a gyártó szándékát, miszerint a kapaszkodót keresőket térítené meg a High-End világába. Habár mégsem úgy tettem, mint, manapság szokás. Megtiszteltem a berendezéseket egy óra bemelegedési idővel, addig előkészültem az élményre. Hiába, no, ez nem a mai rohanó világ rutinja. Folytatás…

Forrás: [https://www.hangzasvilag.hu]