Luxman D-10X SACD/CD lejátszó

Luxman D-10X SACD/CD lejátszó

Az új Luxman SACD/CD-lejátszó a nyugalom, a dinamizmus, az ihlet és a széles spektrumú zenei gondolatok bemutatásának igényéből fogant. Kiváló elektronikai képességeivel fedi fel a legmagasztosabb érzelmek zenei világát – ezt követeli meg a csúcsmodell státusz. A Luxman D-10X SACD/CD lejátszó egy olyan készülék, amely a modern csúcskategóriás digitális lejátszás ideális megvalósítására törekszik azáltal, hogy tervezői megújították a nagy pontosságú olvasást, a nagy felbontású átalakítást és a kiváló minőségű kimeneti jelet. A széleskörű elvárásoknak megfelelően minden részegység a legújabb technológiával és a legmagasabb specifikációjú, válogatott alkatrészekkel lett megépítve.

A D-10X modell szinte minden porcikáját (alváz, mechanika, tápegység, óra-jel, analóg kimeneti szakasz, szakasz stb.) újratervezték és továbbfejlesztették annak érdekében, hogy biztosan felülmúlja az eddigi CD-lejátszókat.

A gyártó legújabb fejlesztésű LxDTM-i (Luxman original Disc Transport Mechanism-improve) lemezmeghajtó-egységét tartalmazza. Az új transport tovább fokozza az előd modell olvasási pontosságát és felépítésbeli szilárdságát. A 8 mm vastag alumínium oldal-paneljeit és felső acél árnyékoló-pajzsát teljes zárt egységgé formálták, így a lehető legcsendesebbé vált a működés. A zárt felépítés az egységet ellenállóvá tette a bejutó por ellen, ami hosszú távú üzem-biztonságot jelent.

A Luxman D-10X típus a világon elsőként tartalmazza a japán ROHM Co. LTD cég nagy teljesítményű PCM768kHz/32 bites DAC egységét, amely képes feldolgozni a DSD fájlokat 22,4 MHz-ig és teljes dekódolási funkciót biztosít az MQA fájlok részére. A MUS-IC BD34301EKV új, nagy teljesítményű digitális analóg konverter kimagasló hangminőségre és jel/zaj viszonyra képes, valamint aktuálisan a legmodernebb funkciókat kínálja. A Duál-mono módban működő chip-készlet -115 dB THD+zaj szint, illetve 130 dB jel/zaj viszony mért adata megdobogtatja a hozzáértők szívét. Az új nagy pontosságú ultra alacsony zajú órajel modullal a jitter torzítás minimális (szinte mérhetetlen). A kiváló műszaki paraméterek mellet 8 előre beállított FIR-szűrő típus elérhető.

A legújabb fejlesztésű ODNF-u (Only Distortion Negative Feedback-ultimate) technológia, amely diszkrét szimmetrikus áramkörökkel gondoskodik a kimagasló minőségű jel kicsatolásról. A Luxman saját ODNF erősítő technológiája 1999-óta folyamatos fejlesztés alatt áll. Az áramkör csak azokon a jeleken aktiválja a negatív visszacsatolást, amelyeken torzítást érzékel. Az ODNF-u már a negyedik generációs fejlesztés, amely a DAC dual-mono topológiáját a kimeneti áramkörön keresztül végig viszi egészen a kimeneti csatlakozási pontokig.

A készülékben található további újdonságokhoz tartozik a korábbi zászlóshajó modellhez képest 27 százalékkal nagyobb teljesítményű hálózati transzformátor, ami még stabilabb tápellátást biztosít. A nagyfrekvenciás zajok ellen az áramköri lapok maratott vezetékezése nem tartalmaz sarkokat. A belső kábelezés nagy tisztaságú réz-kábelekkel megoldott. Az analóg kimenet Neutrik XLR csatlakozóval, az RCA kimenetek pedig nagy tömegű, aranyozott csatlakozó aljzattal vannak szerelve. A hátlapon ezek mellett USB, két optikai és egy koaxiális digitális bemenetet, valamint egy optikai és egy koaxiális kimenetet is találunk.

A Luxman D-10X SACD/CD lejátszó szolgáltatási körébe tartozik, hogy az informatív kijelzés nagyítható, hogy távolabbról is kényelmesen le lehessen olvasni az adatokat. Színes kijelzés jeleníti meg, hogy az MQA dekóder milyen minőség status-ban üzemel.

Frekvencia menet:

  • CD 5Hz – 20 000 Hz(-1.0dB)
  • SACD 5Hz – 38 000Hz(-3.0dB)
  • COAX/OPT/USB 5Hz – 47 000 Hz(-3.0dB)

Egyéb:

  • Teljes harmonikus torzítás: CD 0.0018%, SACD 0.001%, COAX/OPT/USB 0.0015%
  • Jel/zaj viszony: CD 125dB, SACD 121dB, USB 125dB
  • Méretek: 440x154x418 mm (szélesség x magasság x mélység)
  • Tömeg: 22,4 kg
  • Ár: 20 000 EUR

Műszaki adatok:

Mindezek mellett a legfontosabb amit hallunk. …”Hallhatunk mindent, amit mérünk, de nem tudunk mérni mindent, amit hallunk. Hagyd, hogy a füled legyen a bíró!”…Atsushi Miura főmérnök.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]