Két újdonságot jelentett be a McIntosh

McIntosh 8950 es 9500 ujdonsagok

Hamarosan érkeznek a McIntosh MA9500 és MA8950 integrált erősítők

McIntosh 8950 es 9500 ujdonsagok

Az MA9000 helyett az MA9500 integrált erősítő, az MA8900 helyett pedig az MA8950 integrált erősítő áll csatasorba a vásárlók kegyeiért. A frissítés kívülről is látható, de a belső módosítások inkább hallhatók. Mindkét modell esetében megduplázták a tápegység rész szűrő kapacitás bankot, így a dynamic headroom jelentősen javult. Teljesítményben egy McIntosh soha nem szűkmarkú, gyakorlatilag mindig többet teljesít a mérőpadon, mint a gyári adat, ám most a módosításoknak hála, a dinamika szinte robbanásig fokozódik.

McIntosh 8950 es 9500 ujdonsagok HDMI

Mindkét modell esetében előre lépés az, hogy a DA2 digitális modul alap felszereltség. Az elődökben még külön fizetős opció volt a lehetőség, ám az utód modellekben ez azonnal rendelkezésre áll. Nem mintha a DA1 olyan hirtelen kinőhető lenne, hiszen aktuálisan mindent, ami hozzáférhető a piacon kacagva kezel, de egyetlen hiányossága azért van. Nincs rajta HDMI bemenet, ami néhány esetben fontos lehet. A napjainkban kapható TV készülékeken gyakran nincs Toslink kimenet, ezért a filmek hanganyaga nem hallgatható rendszeren keresztül. Most ennek vége, jöhet a HDMI ARC-re Dolby Digital és DTS is, sőt a multi csatorna sem akadály, mert a dekóder automatikusan átkeveri kétcsatornás formátumra!

A fentiekből látható, hogy nem csodák történtek, csak tovább javult a hang, és még rugalmasabb a rendszerbe építés. Eddig is kevés panasz lehetett bármelyik előd modellre, ám az utódok még tovább tolták a cseppet sem szűk határokat. A legfontosabb kérdésre, hogy mikortól lesz raktáron, azt tudjuk mondani, hogy mi már intézkedtünk, a rendeléseket leadtuk, de ugyanezt tette a világ összes McIntosh disztribútora. Most egy kicsit a gyártón múlik, hogy milyen ritmusban tudja az igényeket kielégíteni. Reméljük, hogy nem tévedünk nagyot, ha március végét, vagy április elejét ígérjük, mert Amerika azért messze van. Minden esetre amint megérkeznek, azonnal közhírré tesszük!