Cambridge Audio Alva Duo bemutató WhatHiFi

Alva duo kezdokep

Cambridge Audio Alva Duo bemutató WhatHiFi

Dinamikus, átkapcsolható phono előerősítő, fejhallgató kimenet bónusszal.

Alva duo kezdokep

Egy ötcsillagos Duo értékeléshez legalább két funkció beépítésére van szükség, amelyek eléggé különböznek egymástól ahhoz, hogy a berendezés kettőt érjen, ugyanakkor eléggé hasonlóak egymáshoz, hogy jól használható egységet alkothassanak.

A Cambridge Audio Alva Duo lemezjátszó előerősítő neve esetleg utalhat arra, hogy MM és MC hangszedőkhöz is alkalmazható. De talán jelentheti azt is, hogy fejhallgató erősítőt is tartalmaz, és nem csak hagyományos illesztő fokozatként alkalmazható a Hi-Fi rendszerben a lemezjátszó, meg az előerősítő között. Vagy esetleg lenyűgözően egyszerű design és a pazar hangzás teljesítmény közötti összefüggésre utal? Hamarosan megtudjuk!

A felépítés és a funkciók:

Alva duo felepites

Ebben az árkategóriában kevés lemezjátszó előerősítő nyújt ilyen kifinomult vizuális megjelenést.

A Duo minimalista előlapján csak a hangerő szabályzó gomb, a fejhallgató kimenet aljzat, és az üzemmód választó gomb árválkodik. A legtöbb intuitív dolog a hátlapon látható. Ilyen például az alulról és felülről is olvasható feliratozás. Minden szükséges csatlakozás megtalálható rajta, a kezelő elemekből pedig csak a tényleg fontosak. Külön MM és MC bemeneteket kínál, balansz beállítási lehetőséggel.

Alva duo feloldalrol

Tetszetős megjelenés, letisztult, visszafogott és stílusos. A Cambridge Audio az apróságokra is odafigyelt a Duo tervezésekor. A szubszonikus szűrő kiküszöböli az alacsony frekvenciás dübörgést, a 20 perces inaktivitás érzékelő pedig automatikusan kikapcsolja, ha elfelejtené. Készenlétben a fogyasztása 0,5W észszerű minimumon tartja két használat között a költségeket.

A hang:

Alva duo hang fejezet

Önmagában a jó szándék természetesen nem jelent ötcsillagos minősítést, de a részletekre való odafigyelés kifinomult hangzást jelenthet. Nem titkolt várakozással csatlakoztatjuk a Cambridge Audio Duo be és kimeneteit a referencia rendszerünkhöz, és rögtön elő is vesszük az első lemezt.

A bizalom megtérül The Blue Nile A Walk Across the Rooftops lemezének első számán. A bemutató részlet gazdag, jól ábrázolja a lemez melegségét. Nem döcög, nem kavarog az előadás. Pizzicato hegedű játéka buja, a basszusgitár kellő súllyal követi, a pergődob lendületes, és a lecsengése pontos. A bemutató tágas, de egybefüggő háromdimenziós ábrázolás, a kép fókuszált elől középen.

Alva duo hangeroszab

Az egészséges dinamika segíti a muzsika lendületes bemutatását. A változó intenzitású ütemek ábrázolása jól mutatja a Duo pontos időzítését, ahogy újra alkotja Paul Buchanan szívhez szóló, és néha melankolikus énekhangját.

A Cambridge Audio Duo karaktere nem pont olyan, mint a referenciaként használt Rega Phono MM MK3. Kevésbé ütős annak ellenére, hogy nem hiányzik belőle semmi. A lendületesebb felvételeken, mint például a Stay vagy a Tinseltown in the Rain, a Cambridge lágyabb és melegebb. Szinte szentimentális előadást tartott az Easter Parade című számon, ami nagyon jól állt ennek a dalnak.

Alva duo szembol telibe

Talán ez a fajta bemutatás stílus az, amiért érdemes a Cambridge Audio Duo-t választani. Ebben még a kategória vezetőjénél is jobb. Hasonló részlet gazdagságot, időzítést és dinamikát kínál, de teltebb, testesebb, és talán áttekinthetőbb megjelenítéssel.

Nem szabad elfeledni azt sem, hogy MM és MC hangszedőkkel is kompatibilis, és beépített fejhallgató erősítője van. Ezek a kiegészítések tették ötcsillagossá az árkategóriában. Biztosan sok rajongója akad majd.

Ítélet:

A Cambridge Audio ritkán lő túl a célon, és a Duo megtervezésével pontosan a közepébe talált. Egyértelmű karakter, testes és lendületes hangzásvilággal, olyan, mint egy bőrkabátos akcióhős. Nem hibázhat, ha ezt választja.

Az értékelés angol nyelven:

Alva duo ertekeles

Forrás: https://www.whathifi.com

Műszaki adatok: Cambridge Audio Alva Duo