Japán tradició 90 éve – Luxman

Japán tradició 90 éve – Luxman

A Luxman termékalkotás alapja: …”A fülnek kiváló audio-berendezésekre van szüksége. Mégis, az a termék, amelyik a legjobb műszaki paraméterekkel rendelkezik, lehet, hogy hangzás szempontjából nem feltétlenül a legmegfelelőbb. Nincs mód arra, hogy specifikációkkal fejezzük ki az olyan mértékű érzelmeket, amelyeket a termék a hallgató szívében előidéz”…

Luxman-MQ-300-csöves-erosito-tube-real

A Lux Corporation céget T. Hayakawa és testvére, K. Yoshikawa alapította 1925-ben. Ebben az időben kezdődtek a rádió adások japánban, aminek mindenki a csodájára járt. A Lux Corporation Osaka belvárosában nyilvános, bevásárló-utcai bemutatókat rendezett egy Kinsuido néven ismert képzőművészeti és képkeret-boltban, amelynek ajtaja előtt gyakran hosszú sorok által a meghallgatásért. A történethez az is hozzá tartozik, hogy ekkor még a japán rádióhallgatók az Egyesült Államokból és Európából származó rádió-technológiáktól függtek. A Lux számára előremutató vállalkozás volt a rádiókészülékek és alkatrészek importálása, sőt a későbbi döntés, miszerint saját gyártmányú alkatrészekkel kell ellátni a piacot, célravezetőnek minősült.
A Lux Corporation megfelelt a változó világnak. Megszületett tehát a Luxman márka és különböző méretű, kiváló minőségű transzformátorok és alkatrészek kerültek ki az üzemből. A céget ma is az egyik legrégebbi japán elektronikai alkatrészgyártóként ismerik el. A Luxman Corporation sikeres lett a hagyományos Luxman Audio márkával, amely a japán audio-kultúra fejlődésével együtt növekedett.

Luxman-PD-171A-lemezjatszo-tetovel

A kezdettől fogva, a tervezés és a gyártás oldaláról fontos volt a hangzás minősége, így a Luxman, a magasabb hangminőséget keresők kedvenc márkája lett. Ez az alapállás 1925 óta tükröződik a cég Ultimate Fidelity címkézésében. Már az 1970-es évek közepén és az 1980-as évek elején, a berendezések által nyújtott minőségi hangzásnak köszönhetően, a Luxman kiemelkedő szerepet kapott a világ hifi-gyártóinak közösségében. A Luxman elsősorban a legmagasabb kaliberű elektroncsöves erősítők gyártására szakosodott. Számos saját szabadalom teszi lehetővé egyedi gyártmányok létrejöttét, a leghíresebbek ezek között az első japán mozgó-mágneses hangszedő (1931), az OY-15 kimenő-transzformátor (1952), a „Crossover Negative Feedback Circuitry” alkalmazása (1955). Az 1982-ben gyártott Fluency DAC egy olyan interpolációs elmélet alkalmazása, amelyet Dr. Toraichi, a japán Tsukuba Egyetem professzora fejlesztett ki.
A Luxman jelenleg egy teljesen egyedül álló torzításcsökkentési technikát alkalmaz erősítőiben. A Distortion Negative Feedback (ODNF) rendszer a zajt és a torzítást izolálja a zenei jel kimenetén és csak mérsékelten alkalmaz negatív visszacsatolást. Mivel a hagyományos negatív visszacsatolási rendszerek káros hatással lehetnek a zenére, ennek az áramkörnek ultra-széles a frekvencia-tartománya, ultra-nagy a jelsebessége és rendkívül alacsony torzítása, ezért nem használja a fázis-kompenzációt.

Luxman-EQ-500-phono-inside

Az emberek a világban a valódi akusztikus hangszerek hangját, a természetes hangzást keresik, mert a mesterséges feldolgozástól mentes természetes hangzás lehetőséget teremt az emberek és a zene közötti intim kapcsolatra. A zene, hallgatói képzeletre gyakorolt befolyása alapozta meg a Luxman termékeinek gyártás-koncepcióját. A Luxman őszintén és teljes mértékben reprodukálja a hangokat és a finom hangszín-árnyalatokat, átadva a mű szellemiségét és a koncertek izgalmas hangulatát.

A termékek, beleértve a CD/CACD-játszókat, az erősítő berendezéseket és az analóg lemezjátszókat japánban a cég saját üzemeiben, kézi munkával készültek és készülnek ma is. A Luxman nagy jelentőséget tulajdonít a termékek specifikációjának, de még nagyobb jelentősége van a tényleges meghallgatásoknak. Becsomagolás előtt mindegyik darabot alaposan tesztelik és értékelik. A Luxman márkát mindenhol, mint a kiváló minőségű audio-termékek reprezentánsát tartják számon. A zeneszerzők, előadóművészek és hangmérnökök szenvedélye a Luxman termékeiben testet ölt. A mérnökök, technikusok és az egyéb területek munkatársai örülnek, ha megtapasztalják a vásárlók visszajelzéseit. A Luxman készülékeivel újra felfedezhetjük a csodálatos zene izgalmát és ebben a lelki tényezőben a gyártó örömmel osztozik mindenkivel.

Luxman-L505uX2-sztereo-erosito-front

A Luxman megkülönböztetett minőségű, rendkívül muzikális hangzású termékei végre Magyarországon is elérhetővé váltak. A disztribútor bemutatótermi ismertetéssel és nyilvános meghallgatással, bőséges raktárkészlettel, valamint teljes körű szolgáltatással teszi ismerté a márka termékeit.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Luxman termékek itt……