McIntosh újdonságok

McIntosh újdonságok

Nagyobb időintervallumok betartásával, de folyamatosan fejleszti és készíti el új modelljeit a világ talán leghíresebb High-End audio cége a McIntosh. Az új megjelenések között eltelt nagyobb időközök is alátámasztják a minőség, a törődés és az érték definícióinak termékekben való megtestesülését. A választék jelenlegi frissítésébe belefért minden ami a hangzással foglalkozik. A 2017/2018-as téli/tavaszi szezonra több új termék is napvilágra kerül. Örömmel vettük az értesítést, hogy a következő, belátható időszakban több új készülék tesztelésére is lehetőségünk adódik.

McIntosh_MXA80_MCT80_MB50_micro

A McIntosh vegykonyhájából csak pár éve kerül ki a hagyományos rack-mérettől kisebb szélességi dimenzióval készült berendezés. Ilyen most az új „mini-torony” az MCT80 CD-lejátszót, MXA80 erősítőt és az MB50 hálózati-lejátszót magába foglaló készülék-együttes. A McIntosh MCT80 lejátszó tervezésekor fontos szempont volt, hogy a modell önállóan is megállja a helyét, de társítható legyen a gyártó többi eszközével, és együtt egy minden igényt kielégítő, kompakt audio-rendszert alkossanak.

McIntosh_MCD350_CD-lejatsz_front

Bár sok zenehallgató lemondott CD-lemezgyűjteményéről a McIntosh nem támogatja ezt a tendenciát. Valószínű, aki elkótyavetyélte CD-lemezeit az később megbánja, de könnyen meglehet, hogy tett le róluk, mert azokat a CD-lemezeket nem McIntosh futómű pörgette! A McIntosh MCD350 sztereó SACD/CD lejátszó kétszeres olvasási sebességgel olvas be, a beolvasott adatokat a buffer memóriájában tárolja. Ilyen módon a hibajavítás a lehető leghatékonyabb lesz. Az iker-lézer egy közös optikát használ a pontosabb fókuszálás érdekében. A két lézerforrás különböző hullámhosszúságú fényt állít elő az eltérő lemeztípusok, vagy rétegek olvasásához.

McIntosh_MA7200_Angle_Left_Balanced

Az MA7200 integrált erősítő és az MAC7200 Receiver a korábbinál nagyobb teljesítményű vezérlő mikroprocesszort, legújabb High-End audio alkatrészékből felépített áramköröket és a McIntosh legújabb Headphone Crossfeed Director (HXD) technológiáját kapta. A készülék oldalán megtalálhatók a McIntosh új, mással össze nem téveszthető, monogramos hűtőbordái. A Monogrammed Heatsinks™ nemcsak vizuális meglepetés, hanem nagyon hatékony a hő elvezetésére – ezért indokolt a McIntosh „Mc” logó viselése. A receiver alapértékek, szolgáltatások és csatlakoztatási lehetőségek terén rendkívül jól felszerelt. Az izmos 2 x 200 Watt teljesítmény mellett analóg lemezjátszás elengedhetetlen kellékét az MC és MM phono-előerősítőt valamint a digitális technika külön DA1 digitális modulját is tartalmazza amely cserélhető a későbbiekben. Az átalakító-egység egy nyolccsatornás, 32 bites konverter, amely a PCM jeleket akár 384 kHz-ig, a DSD 256 és a DXD 384 formátumokat is fogadja/kezeli.

McIntosh_MA8900_erosito_front

A McIntosh MA8900 integrált erősítő minden zenét új életre kelt. A 2 x 200 Watt teljesítményre képes erősítő az első amely viselheti a McIntosh monogrammos hűtőbordákat, amelyek szuper módon hatékonyak a hőelvezetésben, a legmagasabb audio-ipari szabványoknak megfelelően a fejlett, nagy-áramú kimeneti tranzisztorokhoz csatlakoznak a thermikus egyensúlyi helyzet megteremtése érdekében. Új, és egyben erősebb mikroprocesszorok valamint új áramköri elemek kerültek a topológiába. Minden digitális bemenet az új DA1 digitális audio modulhoz csatolódik. A konstrukció lehetőséget ad a bővítésre, a jövőben új modulokkal helyettesíthető, így erősítőnk soha nem fog elavulni.

McIntosh_MA9000_erosito_Front_Top_

A MA9000 teljesítményben és méretben is jelenlegi legnagyobb McIntosh integrált erősítő készülék csatornánként 300W-ra képes. Egyesíti magában a cég erősítő-gyártásban szerzett minden tapasztalatát segít elérni a hangzás tökéletességét.
Az általános rendszerműködés javítása és a lehető legjobb hangzás biztosításának érdekében az MA9000 modellben a legfrissebb audio-ipari áramköröket és erősebb vezérlő mikroprocesszorokat használnak. A 300 Watt csatornánkénti teljesítmény elegendő ahhoz, hogy bármilyen hangszórót megfelelően meghajthasson.
A már előző modellekben bevált McIntosh Autoformer rendszere garantálja, hogy a hangszórók mindig megkapják a teljes 300 Watt teljesítményt, függetlenül attól, hogy 2, 4 vagy 8 Ohm impedanciájuk van-e. A Power Guard® biztonsági rendszer figyeli a hangteljesítmény komponenseit és kiküszöböli a túlvezérlési torzítást, hogy megakadályozza a hangszórók tönkretételét. A Sentry Monitor egy olvadó-biztosíték nélküli rövidzárlatvédő áramkör, amely kikapcsolja a kimeneti fázist, mielőtt az üzemi áram meghaladja a biztonságos szintet, majd automatikusan újraindul, amikor a működési feltételek a normálishoz visszatérnek.

A McIntosh Contol4 frissítés A 65 éves High-End történelmi múlttal rendelkező a teljes rendszer integrálás felé halad. Az MX122, és az MX160 A/V Processzorok megkapták a Control4 SDDP (Simple Device Discovery Protocol) tanúsítványt.
A Control4® az intelligens otthoni automatizálási megoldások vezető globális szolgáltatója. A 2003-ban alapított Control4 piacvezető az okos-otthon automatizálási és vezérlési rendszerek terén. Bármely készülék, amely támogatja a protokollt, a kiépített rendszerbe virtuálisan integrálható, így kényelmesen használható. A Control4 vezérlési technológiája a felhasználói élmény fokozása érdekében lehetővé teszi automatizálási rendszerekbe való könnyű integrálást. Praktikus megoldásokkal szolgál a rendszer üzleti, és magán szférában a zene, a videó, a világítás, a biztonságtechnika valamint az energia gazdálkodás területén egy szobától, a sokhelységes ház vezérlésen át, a székház méretig.

A legendás McIntosh Reference rendszer az egyik, legújabb fejlesztéseket tartalmazó csomag. A 4K Ultra HD videó jelkezelés és felskálázás, valamint a 3D megjelenítés mellett a Dolby Atmos, a DTS:X, és az Auro-3D hangrendszerek kezelésére is képes. A beépített SDDP szoftver lehetővé teszi, hogy az A/V processzorokat rendkívül egyszerűen lehessen a Control4 okos-ház vezérléshez illeszteni. Az installáció időtartama töredékére csökken, emellett a felhasználói élmény új funkciókkal bővült.

McIntosh_MHA50_fejhallgato-erosito_tatozek-tase

A McIntosh az MHA50 hordozható DAC/erősítővel eddig nem hallott magasságokba emeli hordozható eszközeink hangzását. Az okos-telefonoknak köszönhetően majdnem mindenki zenei könyvtárral a zsebében jár. Egy fej- vagy fülhallgató segítségével kényelmesen elérhető a világ összes muzsikája, de valószínűleg nem olyan jó minőségben, mint amennyire azt lehetne. A McIntosh új hordozható MHA50 típusú DAC/erősítője valószínűleg jobb hangzású, mint amit korábban hallottunk.

Az MHA50 vezetékes bemeneteket tartalmaz az Apple®iOS készülékekhez, valamint az olyan eszközökhöz, amelyek kompatibilisek az USB On-The-Go technológiával, Mac® és Windows® számítógépekkel. Vezeték nélkül is csatlakozhatunk ezekhez az eszközökhöz a Bluetooth®4.1 segítségével aptX™ technológiával, amely biztosítja, hogy a lehető legmagasabb hangminőséget kapjuk Bluetooth-eszközökről. A nagy teljesítményű 32 bites digitális-analóg átalakítója révén szinte bármilyen digitális forrás-fájlokat dekódol. Támogatja a 32 bites/192 kHz-es Hi-Res audio, DSD256 és DXD384 fájlok feldolgozását. 3000 mAh-s akkumulátora 6 órányi lejátszást biztosít egyetlen töltéssel.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikáció: