Elektroncsöves klasszikusok újjászületése

A McIntosh C22 elő- és MC75 végerősítők újra gyártásba kerültek.

De az általuk képviselt időtlenség több mint egyszerű nosztalgia. A történelmi sajátosság is közrejátszik abban, hogy a 60-as évtizedben mindennek külön jelentősége volt. A C22 és MC75 elektroncsöves erősítők a muzsika élethű reprodukcióját és a klasszikus formatervet egyesítik egy-egy készülékben. A különleges, az 1960-as éveket megidéző formatervek és a modern belső felépítés harmonikusan illeszkedik minden mai rendszerbe is.

A C22 mint, bemeneti jelkezelő 10 bemeneti csatolója között kettő szimmetrikus (XLR), 6 aszimmetrikus (RCA) szabványú. Ezen belül MC és MM phono bemeneteket kínál a készülék. A phono bemeneteken impedancia és kapacitás kiválasztási funkciók biztosítják, hogy szinte bármely hangszedő-típus tökéletesen alkalmazható legyen. A bemenet kiválasztási áramkör biztosítja a zaj- és torzításmentes jel átvitelt. Minden más McIntosh előerősítőhöz hasonlóan a C22 is 0,08% torzítás alatt marad, ilyen módon garantálja a tökéletes áttekinthetőséget és pontosságot minden zenei anyagon. Egy pár szimmetrikus, és 3 pár aszimmetrikus kimenettel rendelkezik. A beépített mély- és magas-hangszín szabályzással a kedvenc zenei anyagokon egyéni hangzási egyensúly állítható. A bekapcsolás vezérlő bemenetén keresztül, vagy az előlap kezelő elemeivel de akár a távvezérlővel is egy rendszerként üzemeltethető.

Az MC75 teljesítményerősítő minden paramétere megfelel a mai kor zenei igényeinek. A McIntosh által szabadalmaztatott Unity Coupled Circuit kapcsolástechnika alacsony torzítást, széles átviteli tartományt, és hosszú elektroncső élettartamot biztosít. A hatalmas méretű, túlméretezett tápegység-transzformátorok páratlan dinamikát, és hatalmas erőt biztosítanak a KT88 elektroncső párnak, amely így képes újra értelmezni a csöves erősítő fogalmát. A 75 Wattos kimeneti teljesítmény 2, 4, vagy 8 ohmos hangfalak csatlakoztatása esetén is rendelkezésére áll maximum 0,5% torzítás tényező mellett. Mint minden McIntosh Mono-blok erősítő, az MC75 is kiváló sztereó áthallás csillapítást biztosít.

Az időtlen McIntosh forma elemeivel minkét készüléket harmonikusan beilleszthetjük a már meglévő – esetleg digitális forrásokat felvonultató – McIntosh rendszerünkbe. A készülékek minden zenerajongó igényeit kielégítik, akik kedvelik a nosztalgikus hifi-berendezéseket és a kiváló hangminőséget.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Specifikációk: MC75, C22