ELAC Uni-Fi UB5 – nagyszerű hang kis méretben

Az ELAC Uni-Fi UB5 hangsugárzó a 2016-os CES egyik gyöngyszeme. A kompakt megjelenésű három-utas bassz-reflex hangrendszer megfizethető áron nyújt valódi high-fidelity zenei élményt.

Az ELAC Uni-Fi UB5 a legendás hangfaltervező Andrew Jones tervezte. Ez a 700 EUR körüli árfekvésben talán a legjobb ár/értékarányú hangsugárzó. Andrew Jones már korábban is tervezett jóminőségű, de elérhetőbb árú hangfalakat, előbb a Pioneer-nál, most az ELAC-nál. Az UB5 olyan technológiát használ (ami egyébként jellemző Jones munkáira), ami csak a magasabb árfekvésű termékekben lelhető fel.

Az UB5 doboza MDF-ből készült, belső merevítésekkel ellátott. Kívülről sikkes, szál-csiszolt hatású, fekete műanyag burkolatot kapott. A 4 coll-os alumínium membránú közép- és az 1coll-os lágy magas-sugárzó koncentrikusan lettek elhelyezve, ami kiváló térbeliséget nyújt. A színpadkép széles és szokatlanul mély. A közepek könnyedén szólalnak meg, a magasak simák és fényesek. Köszönhetően az 5,25 coll-os, alumínium membrános mély-sugárzónak a basszusok mélyek és feszesek. Az Uni-Fi UB5 egy magas minőségű alkatrészekből épített egyedi három-utas keresztváltót kapott, ami lágy átmenetet biztosít az egyes frekvencia tartományok között.

Az ELAC Uni-Fi UB5 kiváló megoldás azoknak, akik nem tudnak nagyobb méretű hangfalat elhelyezni szobájukban, de audiofil minőséget szeretnének elérni.

Forrás:[www.audiovideo-trend.hu]

Specifikáció