Dan D’Agostino

Neve szorosan kapcsolódik a nagy teljesítményű High-End erősítéstechnika kifejlesztéséhez. Pályafutásának több mint 30 évében D’Agostino számtalan úttörő előrelépést tett az erősítők, előerősítők, CD-lejátszók és surround processzorok kivitelezésében.

Talán a legszenvedélyesebb személyisége az audio-iparnak, elért eredményeit misem bizonyítja jobban, minthogy a világ legjobb hangsugárzó konstruktőrei támaszkodnak a D’Agostino tervezte erősítők legfontosabb hangzási paramétereire vagy kiállításaikon a D’Agostino erősítőkkel tartják a bemutatót.

Dan D’Agostino volt az alapítója és főmérnöke a Krell Industries cégnek 2009-ig, majd a több évtizedes tapasztalatok után belefogott egy teljesen új kezdetbe, egy új vállalatba és termékei számára meghatároz egy új state-of-the-art kivitelt. Ma teljesen új alapokon nyugvó, modern fejlesztésekkel és formatervekkel foglalkozik. A nevét viselő termékek nem csak a hangminőség új szintjét jelentik, de megjelenésükkel a nappali díszei lehetnek. A termékek képviselik a zeneszerzők által elképzelt, a hangfelvételeken meglévő hangminőség még tömörebb, még különlegesebb és még élethűbb hangzását.

Az egy alumíniumtömbből kifaragott készülékek front panelje közepén található műszer egyedi megjelenést kölcsönöz. A műszer a hangerő beállítás aktuális értékét mutatja, és a hangerőszabályzást a műszer külső gyűrűjének elforgatásával végezhetjük. A műszer formatervének ötletét egy svájci karóra ihlette. A hangerő szabályzási fokozat optikai vezérlésű ellenállás hálózat, amely állandó impedanciát garantál. A tartozékként mellékelt RF-távvezérlőt akár egy másik szobából is használhatjuk.

Az általa tervezett készülékek a környezet védelmét is figyelembe veszik. Más High-End erősítők bemeneti jel nélkül is Watt-ok százait fogyasztják. Egy innovatív tápegység formatervnek köszönhetően a Dan D’Agostino termékek jel nélkül csak nagyon kevés energiát fogyasztanak, emellett jóval kevesebb hődisszipációt végeznek.
A tápegység külön rekeszben foglal helyet, hogy az audio-áramköröket semmiféle interferenciával, vagy szórt mágneses térrel ne zavarhassa. Az audio-fokozatok, és a szabályzófokozatok külön tápellátást kaptak, így a csatornák közötti áthallás minimális.

Dan D’Agostino erősítő berendezései szimmetrikus áramköröket tartalmaznak, amelyek maximális sávszélességet garantálnak alacsony zajszint mellett. Teljesen diszkrét elrendezésűek, amelyek nem tartalmaznak műveleti erősítőt. Visszacsatolás nélküli áramkörök biztosítják az elérhető legmagasabb hangminőséget.

Minden végerősítő kritikus része a teljesítmény erősítő-fokozat. Például az új M400-ban ez komplementerre cserélődött. Ez az áramkör külön félvezetőket alkalmaz a jel pozitív, és negatív fél periódusának erősítésére, ami gyakorlatilag megduplázza az áramot, amelyet a kimenet felé lehet elküldeni. Az új topológia itt még nem állt meg. A nyílt hurkú erősítőből kettő dolgozik a készülékben, tökéletes párosításban, így a hang hitelesebb, gazdagabb, és még expanzívabb lett. Az M400 végerősítő félelmetes erőt és mégis páratlan finomságot képvisel.

Dan D’Agostino új készülékeiben a minőség egyik bizonyítéka, hogy minden terméken rajta van az aláírása. Minden tapasztalatát, amit a több évtizedes pályafutása alatt szerzett, beépítette termékeibe. D’Agostino minden termékét a legmagasabb precizitással és a legjobb minőségben építi. A formatervezés különleges és szemet gyönyörködtető. A felhasznált alkatrészek katonai pontosságúak. A váz tudományos pontossággal van tervezve és megmunkálva, amely messze meghaladja az általános piaci minőséget. Minden Dan D’Agostino készülék kézzel készül és egyedileg tesztelik a cég arizonai gyárában, néhány méterre a tervező asztalától.
A képeken és a specifikációkban megadott lenyűgöző impulzusok csak akkor válnak muzsikává és csak úgy lehet igazán értékelni, ha ellátogatunk egy Dan D’Agostino Master Audio Systems kereskedőhöz és bizonyosságot szerzünk meghallgatva az erősítőket.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]

Termékek