Dolby Atmos hangszóró az ELAC-tól

A házimozi állóvizét felkavarta a Dolby Atmos megjelenése, a keltett, viszonylag szerény méretű hullámokat egyelőre csak kevesen lovagolták meg, már ami a hangfalgyártókat illeti. Egyik üdítő kivétel az ELAC, amely cég tervezői idejében ébredtek és megalkották e pillanatig első és egyetlen Atmos hangszórójukat.

Az ELAC TS 3000 annyira új, hogy még a hivatalos honlapon sincs róla egy árva kukk sem, így igazi friss termékről számolhatunk be. Létezését mi sem bizonyítja jobban annál, hogy itt van a kezünkben, ma érkezett a forgalmazó Audiophyl Kft-től. A TS 3000 egy frontsugárzó tetejére helyezendő, ék alakú doboz, aminek alumínium hátlapján, falra felszerelést is lehetővé tévő nyílás található. Két darab hangszórót helyeztek el benne, koaxiális elrendezésben. Egy ovális, 115×85 mm-es ezüstszínű, alumínium szendvics szerkezetű membrán és egy 20 milliméteres selyemdóm mozgatják meg a levegőt. Frekvenciaátvitele 85 és 35000 Hz közötti, terhelhetősége 60/75 watt, névleges impedanciája 4 Ohm, aranyozott csatlakozói rugós kivitelűek, banándugót is fogadnak. Ajánlott erősítő teljesítményként 20-100 wattot adtak meg, amiből érdemes a magasabb érték felé közelíteni, mert a kis zárt hangdoboz érzékenysége csak 86 dB (2,83 V/1 m).

                              

 

 

 

 

 

 

 

Hangjáról most még nem tudunk beszámolni, de bejáratás után alapos tesztnek vetjük alá és a tapasztaltakat megosztjuk Kedves Olvasóinkkal. Addig, hogy jobban teljen az idő, látogassanak el a forgalmazó honlapjára, vagy akár személyesen az Audiophile Szalonba, hogy megismerkedhessenek az ELAC TS 3000 Dolby Atmos hangsugárzóval és természetesen a többi kiváló hifi és házimozi hangfallal, erősítőkkel, lejátszókkal, egyebekkel!

Forrás:[www.av-online.hu]

Specifikáció