Carina néven érkezik az ELAC új 240-es sorozata | AV-Magazin

Carina néven érkezik az ELAC új 240-es sorozata | AV-Magazin

Az év elején rántotta le a leplet az ELAC a legújabb 240-es sorozatáról, ami kinézetében a szintén megújult 400-as modelleket követi. A CES keretében bemutatott újdonságokról eddig nem sok mindent lehetett tudni, most azonban több részlet mellett várható áruk is nyilvánosságra került.

A 240-es sorozat az ELAC legnépszerűbb modellcsaládja, ezért minden frissített változata kiemelt figyelmet kapott. Az elmúlt években a dizájn szinte alig módosult, mindössze apró változások voltak felfedezhetők a dobozok kinézetén. A fejlesztések leginkább a hangszórókat érintették, mivel folyamatosan a legújabb technológia került a 240-es modellek .2-es és .3-as változataiba. Most azonban dizájnban is nagyot lépett előre a német gyártó, mivel az új 240-es sorozat kinézete teljesen szakított az elődök megjelenésével és a Vela névre keresztelt nagy testvér által megkezdett vonalat követi.


Az új modellek a hátoldal felé keskenyedő oldallapokat kaptak, a dobozok alá pedig egy alumínium talprész került, ami a reflexnyílást is magában foglalja. A hangszórókészlet a gyártó védjegyének számító, de kissé átdolgozott JET magassugárzóból és teljesen új fejlesztésű alumínium mély és mélyközép hangszórókból áll, mely utóbbiakról a gyári képek alapján elhagyták az eddig megszokott gyémántmintázatú AS-XR membránkialakítást. A megújult 240-es modellek további különlegessége, hogy ez az első olyan JET magassugárzóval szerelt sorozat az ELAC kínálatában, ami a Debut és Uni-Fi szériákért is felelős Andrew Jones nevéhez fűződik.

Az újdonságok megjelenéséről annyit árult el a gyártó, hogy valamikor az idei év közepén kerülhetnek az üzletekbe, várható áraikat azonban már egészen pontosan közölte. Az információk alapján a Carina BS 243.4 állványos változat 499€-s (kb. 160.000,-Ft / db), a Carina FS 247.4 álló modell 999€-s (kb. 320.000,-Ft / db), a Carina CC 241.4 centersugárzó pedig 849€-s (kb-270.000,-Ft) darabáron érkezik majd a boltok polcaira.