Cambridge Audio Go Bluetooth hangszóró és Go Radio

A nyár legvégén a Cambridge Audio Bluetooth kapcsolattal turbózta fel a tavalyi évben megjelent Go hangszórórendszert és egy lendülettel mindjárt megalkotta mellé a hasonló műszaki tartalommal bíró Go Rádiót is.

Kivitelét és felépítését tekintve a Go hangszóró nem változott; az ívelt, hangszóróráccsal borított előlapú karcsú készülékben továbbra is 2 darab 19 mm-es titánium tweeter, 2 darab 50 mm-es mély/középsugárzó és egy lefelé tüzelő bassz-radiátor található, melyek a jó hatásfokú digitális erősítővel párosítva a kis méret ellenére nagy és testes hangzást biztosítanak. Az újdonság az AptX Bluetooth kapcsolat, ami révén a Go immár a megfelelő partnerekről vezeték nélkül is zenél, mégpedig egy feltöltéssel akár 18 órán keresztül. (Már ha a partner is bírja eddig szuflával.) Az okos NFC (Near Field Communication) funkció révén a szisztémát ismerő készülékek párosításával még bajlódni sem kell, a Go automatikusan felismeri a közelben lévő kompatibilis eszközöket és már szólhat is róluk a zene.
A vezeték nélküli kapcsolatok mellett természetesen továbbra is megmaradt a 3,5 mm-es jack kábeles összeköttetés, így egyéb vezetékes műsorforrások is megszólaltathatók a hangszórón keresztül. A szatén fekete és szatén fehér színekben kapható Go hálózatról és a tölthető telepeiről egyaránt működik, USB portján keresztül pedig fel is tölthető róla a csatlakoztatott eszköz.

Külsőleg és műszakilag a Go rádió teljesen megegyezik a Go hangszórórendszerrel, mindössze a tetején lévő kihajtható antennából látszik, hogy másik készülékkel van dolgunk. Lényegileg a készülék egy FM tunerrel kiegészített Go hangszóró, így tulajdonképpen kettő készüléket csináltak ugyanarra a kottára, hogy ne kelljen feltétlenül fizetni a rádióért annak, akinek biztosan nem lesz rá szüksége.

Forrás:[www.hifipiac.hu]