Bemutatkoztak a Sonus faber Olympica Nova hangsugárzók

Bemutatkoztak a Sonus faber Olympica Nova hangsugárzók

Sonus faber nemrég jelentette be legújabb, Olympica Nova névre keresztelt hangsugárzó családját.  Az új modellsorozat a Rocky Mountain International Audio Fest-en debütál, de a sajtóközlemény alapján már tudható, hogy a kínálatban három álló, egy állványos, egy falra szerelhető és két center hangsugárzó kapott helyet.

Az új Olympica Nova modellcsaládot az eredeti Olympica sorozat inspirálta, miközben a legújabb fejlesztésű technológia került a dobozokba. A Nova sorozat darabjai új fejlesztésű meghajtókat, keresztváltókat és kabinetszerkezetet kaptak, kinézetüket pedig a gyártótól már megszokott dizájn és minőség jellemzi.


Az új Olympica Nova modellek dobozai nyolc rétegű hajlított fából készülnek, ami a belül elhelyezett merevítésekkel együtt rendkívüli merevséget biztosít. A korábbi Olympica sorozat bőr tetőlapját a kabinet színével megegyező fa betétre cserélték, melyet tömör alumínium keret vesz körbe, utóbbin pedig rendkívül elegánsan kapott helyet a gyártó logója.

A kabinetek formája az olasz specialistától már megszokott “lant” alak egy új, aszimmetrikus változata, ami azon kívül, hogy rendkívül mutatós, egyben segít megelőzni a dobozon belüli anomáliák kialakulását. A frontoldal enyhe horizontális görbülete szintén a hang visszaverődéseit hivatott csökkenteni, melyet tovább segít a közép- és magassugárzó körül elhelyezett bőrbetét is.


A különleges reflexport egy darab alumíniumból extrudált Stealth Ultraflex rendszer, amely ultra alacsony turbulenciát garantál, így elkerülhető a levegő mozgása által keltett zaj. Külön érdekesség, hogy a fém idom a kabinet teljes magasságában végig fut. Az új sorozat lábazatát is teljesen újratervezték a mérnökök, így az álló Nova modellek lábai egy tömör alumínium alsó panelből nyúlnak ki. A stabilitásért acél tüskék felelnek, melyek egyszerűen biztosítják a magasság beállítását.


Az Olympica Nova sorozat teljesen új hangszórókkal is büszkélkedhet. A magassugárzó egy 28 mm-es DAD (Damped Apex Dome), melyet egy alumínium öntvény gyűrű vesz körbe, továbbá egy hangterelő elemet is kapott. A középsugárzó a Sonus faber házon belüli teljesen új fejlesztése. A membrán anyaga cellulóz pép, amely természetes rostokat is tartalmaz azért, hogy a káros rezonanciákat kiküszöböljék és fokozzák a merevségét. A mélysugárzók szintén cellulóz pép alapra épülnek, de a rétegeket speciális szintetikus hab rögzíti egymáshoz. Az új szerkezet ezáltal rendkívül alacsony tömeggel és nagy merevséggel rendelkezik.


Az Olympica Nova modellek szeptemberben érkeznek a hazai márkakereskedők polcaira, a modellcsalád tagjainak árai pedig nagyjából 1.200.000,-Ft és 5.500.000,-Ft között alakulnak.

Forrás:[www.av-magazin.hu]