Bemutatkozik a McIntosh MA352 integrált erősítő

Bemutatkozik a McIntosh MA352 integrált erősítő

Egy nagy sikerű modell az MA 252 nagy-testvére került most piacra. Az előd erőssége az ábrázoló képesség, hogy a zene természetes hangulatúvá váljon még alacsony hangerő mellett is, olyan hangzás, amely sima, energikus és nyugodt, mivel a muzsika minden részletébe beleérez. Nos, mindezt most az utódtól, az MA352 típustól is elvárjuk, természetesen még többet is, hiszen múlik az idő és egy újdonságnak illik valami többel előrukkolni.

A kivitelezésnél egy régi modell, a McIntosh MC275 erősítő optikai nosztalgiájának időtlensége a meghatározó, nagyon erős azonossággal rendelkezik. A rozsdamentes acél alváz tükörsima, csillogó bevonatú, mindkét oldalán domború alumínium McIntosh logó található. Az üveg előlapon, LED háttér-világítással, két deprez-műszer mutatja a hiteles teljesítményt. Bekapcsoláskor alulról narancssárga fény világítja meg a csöveket, ami zöldre vált, amint a fűtőáram elérte a megfelelő hőfokot és a készülék védelmi rendszere ellenőrizte a működés biztonságát.

A csövek mögötti részben minden beállítás és bemeneti választás megjelenik az elég nagy méretű OLED-kijelzőn. Nagy-teljesítményű mikroprocesszor végzi a rendszer-irányítást, valamint vezérli a folyamatokat. A készülék egyszerű menürendszere „felhasználóbarát”, mindegyik bemenetnek akár új elnevezést is adhat a felhasználó a vezérlés egyszerűsítése érdekében. A bemeneti választó kapcsolója és a hangerőszabályzó között egy 5 sávos analóg equalizer található, ami lehetővé teszi a kialakított hangrendszerünk hangolását a zenehallgató helységünk akusztikájához. (mindegyik sáv ± 12 dB-vel állítható)

A teljes mértékben analóg áramkörök kettő szimmetrikus (XLR) és három aszimmetrikus (RCA) bemenet jelét képesek kezelni. A plusz egy bemenet, mozgó mágneses hangszedővel ellátott lemezjátszó fogadására alkalmas phono-bemenet. Kimenet tekintetében egy, szabályozható előerősítő-kimenet a teljesítményerősítők (végfokozatok) csatlakoztatásához és/vagy kettő aktív mély-sugárzó táplálásához áll rendelkezésre. Aranyozott hangszóró-rögzítő oszlopokkal rendelkezik, amelyek védettek korróziótól, zavartalanul biztosítják a minőségi jel továbbítását a hangszóró kábelen keresztül.

Kétszer 200 Watt a fedélzeten! A mindvégig analóg konstrukció ötvözi a legjobb elektroncsöves és félvezetős tervezési alapelveket. Az elektroncsöves elő-erősítést kettő 12AX7A és kettő 12AT7 végzi. Ezek a csövek legendás hangszer-erősítőkben is gyakran szerepeltek. A kimeneti fokozat csatornaként 200 W-ot biztosít 8 Ohm és 320 Watt-ot 4 Ohm terhelés esetén.

Végül, de nem utolsó sorban, két szolgáltatás szintű funkció, amely nem életbe vágó, de fontos lehet a megvásárláskor. A High Drive fejhallgató-erősítő (HXD®) teljes értékű – mintha külön egységben vásároltuk volna – új dimenziót adhat a fejhallgató hallgatásához. A Power Control lehetővé teszi a bekapcsolási és kikapcsolási parancs-jelek küldését a csatlakoztatott McIntosh márkájú komponensek között rendszerindításkor és kikapcsoláskor.

Műszaki adatok:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]