Az Audio-Technica bemutatja VM95 sorozatú hangszedőit

Az Audio-Technica bemutatja VM95 sorozatú hangszedőit

A hanglemez-játszás második fénykorát a digitális korban éli. Ha kérdésként tesszük fel ezt a megállapítást, a válasz akkor is – igen! Örvendetes, hogy fiatal generációk érdeklődnek a régi analóg technika iránt. Meglepően jó, hogy a nagy múltú márkák sorra jelentetik meg új készülékeiket és a hozzájuk illő hangszedőket. Újra beindultak a lemezgyárak, sőt újakat is nyitottak a magas mennyiségi és minőségi kereslet kielégítésére.
A lemezezést valahogy el kell kezdeni, igen, de hogyan? Rengeteg készülék jelent meg alig öt év alatt. Az új és régi rajongók vásárolják, rendelik, cserélik az új és régi lemezeket, új gyűjtemények „képződtek”. Az alapmodellek, sőt egyes középmodellek is belépő szintű hangszedőkkel vannak ellátva. Manapság hamarabb jön el az igénye és az ideje a továbblépésnek. Mi ennek a legegyszerűbb módja? Akik ebből élnek tudják a választ! A piacvezető Audio-Technica mérnökei, megfizethető módszert találtak a lemezjátszózás tovább fejlesztésére. Az Audio Technica új, költségkeret megtakarító programot indított el.

Az elmúlt két évben, az AT-LP5 lemezjátszóban megjelenő AT95Ex hangszedő sok elismerést és díjat is nyert. Ez nem csoda, hiszen az AT95Ex kettős, mozgó mágnes hangszedő (VM Design Stereo Dual Moving Magnet) a már jól ismert szimpla AT95-ös („óriásölő”) továbbfejlesztett változata, a cég hangszedő választékában külön nem kapható. Majd következett a 2017-es év teljes AT-jelölés nélküli szériájának kínálata.

Az Audio-Technica most bejelentette VM95 sorozatát. A cég több mint 50 éves hangszedő tervezési szakértelmére építve az új sorozatot a vinyl-rajongók számára megfizethető módon tette bővíthetővé. Az új modellek az AT95E következő generációs frissítései, amely az elmúlt időszak legnépszerűbb belépő szintű hangszedője. A hat VM95 modell mindegyike rendelkezik az Audio-Technica szabadalmaztatott Dual Magnet szerkezetével, amely megegyezik a lemezvágó-fejben lévő mágnesek „V” alakú elrendezésével, ezáltal pontosan megfelelnek a barázda bal és a jobb csatornájának pozíciójához. A Dual Magnet konstrukció kiváló csatornakövetést, sztereó képalkotást, frekvencia átvitelt biztosít. Mindegyik modellnek azonos a test-formája és cserélhető a tűje. A hangszedőket úgy tervezték, hogy egyszerűen szerelhetők legyenek, a hangszedő testek menetes betétjei lehetővé teszik, hogy egyszerűen, mindössze két csavarral szereljük a shell-be.

Az új VM95 sorozat modelei a következők:

AT-VM95C kúpos tűheggyel, a sorozat belépési modellje 0,6 mil tűhegy rádiusszal, elődjének, az AT91 hangzásbeli teljesítményének javításával, egy új alumínium konzollal valamint egy új tekercs kialakítással, amely 4 mV-os kimeneti feszültséget szolgáltat.

A legendás AT95E hangszedő után az AT-VM95E jelentkezik, amely 4 mV-os kimeneti szintet, ütősebb dinamikatartományt, szélesebb frekvencia-választ és jobb tranziens leképezést nyújt. Az alumínium tűszár és a 0,3 x 0,7 mil elliptikus tű tovább segíti a hangzás minőségét.

Idáig az alapok, és most következzenek a figyelemre méltó részletek!

Az AT-VM95EN 0,3 x 0,7 mil elliptikus tűje alumínium tűszárra van felépítve, a finom zenei részleteket produkálja.

Az AT-VM95ML alumínium tű-száron MicroLinear tűvel rendelkezik, a még nagyobb zenei hűségért és zenei pontosságért.

Az AT-VM95SH alumínium tűszárral és Shibata tűvel rendelkezik, hogy a VM95 sorozat teljesítményét a legmagasabb szintű zenei realizmushoz, felbontáshoz, képalkotáshoz és dinamikai hatásokhoz vezesse.
Fentieken kívül készítettek egy AT-VM95SP 78 jelzésű, 3 mil kónuszos gömb hegyű tűvel rendelkező modellt is, amely 78-as fordulatú shellak lemezek lejátszásra lett optimalizálva.

Az új, VM95 sorozatú hangszedők a 2018-as IFA kiállításon a Messe Berlinben, augusztus 31 és szeptember 5 között kerültek először bemutatásra. Az új Audio-Technica hangszedők 2018 őszén állnak rendelkezésre. A cseretűk teljes választéka is ekkortól érhető el, valamint a gyárilag összeszerelt VM95 sorozatú hangszedő/shell kombinációs készletek is, amelyek a leggyakoribb SME-csatolót tartalmazzák.

Az Audio-Technica több mint 50 éve audio-kiválóság, elismert vezetője a kommersz (CE) és professzionális hangberendezések fejlesztésének és gyártásának. A Hideo Matsushita által 1962-ben Japánban alapított vállalat a csúcsminőségű hangfelvevő mikrofonok és hangszedők gyártásával tartja hírnevét. Az Audio-Technica ma világszerte olyan cégek közé tartozik, amelyek nagy teljesítményű mikrofonokat, fejhallgatókat, vezeték nélküli rendszereket, lemezjátszókat, hangszedőket és más elektronikus termékeket fejlesztenek. A minőség, a tartósság, a teljesítmény és az értékes hírnév jóvoltából az Audio-Technica termékei elsőbbséget élveznek a zeneművészek és hangmérnökök eszköz választásában. Az audiophile örökségéből kiindulva az Audio-Technica továbbra is elkötelezett a zene-rajongók táborának irányába, akik számára nagyszerű hangzású, innovatív audio-eszközöket kínálnak..

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]