Audio Research új Galilei-szériája

Díjnyertes hangzást kínál klasszikus ihletésű formatervezés köntösben.

Az új G szériának egyszerre kell megoldást kínálnia a formatervezésre, de meg kellett tartani azokat a konzervatív elveket, amelyekkel az Audio Research korábban kivívta a hallgatói szeretetét. Az évek során több felkérés érkezett a márkanév rajongóitól, hogy a készülék megjelenése ne a laboratórium jellegét, hanem inkább egy nappali szoba hangulatát tükrözze. A Fine Sound Group részeként megtiszteltetés volt számunkra, hogy a kedvenc Hi-Fi márkanevünkkel foglalkozhattunk. Igyekeztünk megtartani az ikonikus Audio Research megjelenés főbb jellegzetességeit, de ötvöztük ezeket a legújabb technológiákkal.

Az új Audio Research G széria az új megjelenés mellett megtartotta a kimagasló szonikus képességeit, hiszen a hangminőség prioritást élvez. Felesleges ismételnünk azt, hogy az Audio Research termékek mindig is a hangról szóltak, ez tette elismertté a márkanevet.

A G szérián világosan felismerhető a korábbi modellek néhány formatervezés eleme, de nagy figyelmet kapott Bill Johnson több 1970-es fejlesztése, amely a maga korában rendkívül jövőbe mutató volt. A G széria egy tisztelgés Galilei előtt, aki olyan fejlesztéseket végzett a csillagászatban, amelyek közül többet manapság is használnak. Ugyanígy Johnson több fejlesztése is alapját adja több manapság futó elektroncsöves berendezésnek.

Egy erősítő ami bármely rendszer erőműve lehet. Az előerősítőről, vagy a műsorforrásról érkező vonalszintű jelek teljesítmény erősítését végzi el úgy, hogy folyamatos kontrol alatt tartja a hangfalakat, és ellátja megfelelő nagyságú árammal. Ez nagyon általánosan hangzik, de tudnia kell, hogy a GS150 ennél többre is képes. Persze azzal mindenki tisztában van, hogy mekkora kihívást jelent a forrásanyag minden hangulati rezdülésének tolmácsolása a hangfalakon. Ez az a plusz, amely olyan kihívást jelent, amit csak kevés végfok képes teljesíteni. A zenei tájképet úgy festi meg, hogy az megőrizze a lélegzetelállító arányait.

Az előlap három analóg kijelzője uralja az előlapot. A prémium minőségű válogatott alkatrészek, és a szemet gyönyörködtető fémmunka jellemzi a megjelenést. Az áramkörök az új KT150 típusú végfok csövek alkalmazásával összesen 150 watt teljesítmény leadására képesek. A múltat idéző megjelenés mögött jövőbe mutató zenei reprodukció képesség rejtőzik. A GS150 hosszú éveken át garantálja a zene maximális élvezetét.

A GSPre min a rendszer idegközpontja nem csak a jeleket irányítja, és biztosítja a megfelelő leosztást, hanem a kedvenc zenéje mondanivalóját a megfelelő drámaisággal, és ha szükséges intrikával el is meséli.

Az előerősítő dolga az, hogy diszkréten végezze a munkáját, és a zenei jeleken a lehető legkevesebben módosítva hagyja azt, hogy a forrásanyag fejezetei meséljék el önmaguk mondanivalóját. Az évtizedek alatt több kimagasló képességű előerősítőt épített már az Audio Research, ám a GSPre ezek közül az egyik legjobb.

A GSPre egyszerre vonalszintű erősítő, és phono fokozat, amely programozható funkciókat, és tökéletes rugalmasságot biztosít. Ilyen módon garantálja azt, hogy bármilyen rendszerhez könnyedén illeszthető legyen. A phono rész nem pusztán egy utólagos beépített funkció, hanem különálló elektroncsöves áramkör, amely többféle cartrige egység illesztéséhez elegendő erősítéssel rendelkezik.

Ha egyéni zenehallgatásra vágyik, egy beépített fejhallgató erősítőt is kínál a GSPre, amely sokféle fejhallgató impedanciát támogat. A front panel áttekinthető elrendezése egy pillantással leolvasható kijelzést, és a G szériás erősítőkhöz harmonikusan illeszkedő megjelenést biztosít.

Előerősítő, végfok, phono erősítő, és DAC egy harmonikus egységben, ez a GSi75. Egyszerű, egy lépésben elvégezhető fejlesztés a rendszerében, amely a kedvenc hangfalait is támogatja. Más integrált berendezésekkel ellentétben a GSi75 nem jelent kompromisszumos megoldást, mivel mindent amire szüksége van, a legmagasabb szinten kínál. Az erő, és a kimagasló bemutatás mód volt a legfontosabb tervezési szempont, amely minden Audio Research készüléket jellemez.

Az új KT150 végfok csöveket alkalmaztuk a gyártása során, amely 75 watt csatornánkénti teljesítménnyel szinte minden hangfal típust uralni képes. A beépített digitál analóg konverter a DSD-ig minden mintavételezés frekvenciát képes támogatni. A fejhallgató erősítő, és a phono fokozat pedig univerzálissá teszi a készüléket. A GSi75 könnyen áttekinthető formaterve igazi központi egysége lehet bármely rendszernek. A hangzás, és megjelenés lélegzetelállító

GS150 Sztereó Végfok

GSPre Sztereó Előerősítő

GSi75 Sztereó Integrált Erősítő