Audio Research REF6 SE átalakítás

Audio Research REF6 SE átalakítás

A REF6 SE átalakítása tovább fokozza a zenehallgatás élményét

Warren Gehl, az Audio Research hangzás-fejlesztője mutatja be

A vásárlóink egységes pozitív véleménye arról tanúskodik, hogy a REF160 sorozatú (és a legutóbbi REF750SEL) erősítők hangzásának idő koherenciája, dinamikája, és áttekinthetősége jelentősen javult a korábbiakhoz képest. Ez részben az új kiváló minőségű kondenzátoroknak és a belső kábelezés módosításának tudható be.

Az előerősítők újragondolása lehetővé teszi azt, hogy alkatrészek cseréjével finomítsunk az idő együtt futáson, a fázis pontosságán, ilyen módon érve el egy magasabb szintű hangbemutatót. Összesen 28 alkatrész és kábel cseréje által a REF6 SE frissítése elérhetővé válik. Már 6 hónapja tesztelik a módosításokat, figyelembe véve úgy a mechanikus, mint az elektromos tényezőket, hogy a módosítás a lehető legoptimálisabb eredményt hozza. Az energia áramlás és a jeltovábbítás így jelentősen javult.

Ha a REF6 SE módosított előerősítővel vezéreljük a REF160S sztereó, vagy REF160M monoblokk végfokokat, tapasztaljuk, hogy eddig kiaknázatlan potenciális energiák szabadulnak fel. Az élethű bemutató irányába aktuálisan ez az egyik legnagyobb lépés, amit a cég a 25 éve fejlesztett Referencia sorozathoz kínál. Ha belegondolunk egyértelmű, hogy a tranziensek időbeli finomhangolása közelebb hozza az élethűséget. Ugyanez figyelhető meg napjaink legújabb fejlesztésű hangsugárzóinak hangjában is.

A REF6 alapvetően egy „A”-osztályú, nulla negatív visszacsatolású, csak triódákat alkalmazó előerősítő, amely egy végfokkal összemérhető, minden igényt kielégítő tápellátással rendelkezik. Az SE módosítás kábelezés és alkatrész cseréivel minden frekvencia tartományon javul a dinamika.

Miként éli meg ezt egy zenerajongó? Az előerősítő basszus legmélyebb „bugyraitól” kezdve tökéletes kontrol alatt tartja a hangzást, és a zenében elhangzó első hangok valamint a tuttik erőteljessége semmit nem veszítenek a drámaiságból. A lendület és a sebesség úgy fokozódik, hogy nem módosul a tonalitás. A mély beütésektől a közép- és magas tartományig a természetesség, a sebesség és a levegősség lesz a legfőbb jellemző.

Az SE átalakítás után az előerősítő kivételes módon olyan a duál-mono hangzás jellegzetességeket fog mutatni, ami eddig elérhetetlennek tűnt még egy Referencia sorozatos egydobozos kivitelben is. A hangsugárzók teljesen eltűnnek, a zene pontos ábrázolás móddal a térben jelenik meg. A koherencia minden frekvencia-tartományt a tér meghatározott pontjához köt, így a hangszer hangja tökéletes élethűséggel szólal meg.

A sebesség és áttekinthetőség miatt az összetett zenei részek elmosódás nélkül jelennek meg a színpadon. A zongora kivételesen élethűvé válik. Egy jó elektroncsöves technológia mindig nagyobb mikro-dinamikára és időzítési pontosságra lesz képes, mint a félvezetős.

Az Audio Research termékeit a zeneiség, az élő előadás hangulatának tolmácsolása, a könnyű áttekinthetőség, és gazdag tonalitás jellemezte. Az ötven éves jubileum elérése után is töretlen lendülettel fejlesztünk tovább, hogy megvalósíthassuk az alapító, Bill Johnson álmait. A zene élménye a legfontosabb, nem az elektronika!

Keressen minket elérhetőségeinken, ha a már meglévő REF6 előerősítőjén el szeretné végeztetni az SE módosítást.

Forrás:[https://audioresearch.com]