A McIntosh felfedezése 3. rész

A McIntosh felfedezése 3. rész

Összeszerelés:

Mikor minden részegység elkészült, megkezdődik a készülék építés. A munkát az összeszerelő műhely végzi.

Az egyes részeket kézzel szerelik be, több munkafázisban.

Egy képen tekinthetők meg, a rekeszekben beérkező darabok, és az összeszerelt készülékek.

Az ellenőrzés:

Összeszerelés után következnek a beállítások. Minden készülék minden funkcióját leellenőrzik, hogy megbizonyosodjanak a tökéletes minőségről. A képen a híresen pontos műszer kalibrálását tekintheti meg.

A front panel felszerelése:

A működési teszt után felkerül az ikonikus üveg előlap.

Mivel a kék teljesítmény mérő szabadalmaztatott, külön munkaállomáson állítják be a tökéletes színét. Ezért is mutat olyan jól több McIntosh egy rendszerben!

A csomagolás:

Az elkészült készülékeket ellátják tartozékokkal.

Ezt követően dupla kartonba csomagolják, ami megfelelő védelmet biztosít akár a tengerentúli szállítás során is. Külön minden kezelési útmutatóban fel van tűntetve, miként kell a kicsomagolást elvégezni. Azért javasoljuk megtartani vásárlás után, mert semmi más nem garantálhatja ezt a fokú biztonságot.

A teszt labor:

A Fejlesztő részleg többféle módon is ellenőrzi a készülékeket. A csendes szoba minden visszavert hangot elnyel, így pontosan meghatározható minden hangzás és zaj paraméter.

A szoba régóta használatban van. A képen Carl Van Gelder látható egy 1984-es felvételen, ahogy az XR1051 hangfal mérését végzi.

Külön speciális szobában végzik az elektromágneses (EMC) méréseket.

A kamrán kívül elhelyezett műszerekkel vizsgálják az értékeket.

A mérésekkel végzett ellenőrzések felett áll a hangzás teszt, ahol valós körülmények között hallgatják meg a készülékeket, hiszen a legspeciálisabb műszer az emberi fül. Ez a leggyakrabban látogatott helyiség a tervezés során.

Raktározás:

2043 négyzetméteres raktárban tárolják az elkészült berendezéseket.

Itt láthatók a világ különböző országaiban lévő disztribútoroknak összekészített készülékek.

A szerviz:

A Szerviz részleg magasan képzett szakemberekből áll. Mindegyik mögött több évtizedes gyakorlat áll. Még 30-40 éves készülékek javítását is el tudják végezni. A szerviz hátteret sem véletlenül nevezik legendásnak!

Hatalmas alkatrész mennyiséget tárolnak, hogy bármilyen életkorú McIntosh készülék bármikor javítható legyen. Ritka dolog ez a mai világban!

Köszönjük a McIntosh vezetőségének, hogy egy kicsit is, de ilyen módon betekintést engedtek a gyártás egyes fázisaiba! Szakértő szemmel (de akár laikusan is) maximálisan értékelni lehet a hangzás kialakítása mögött lévő munkát. Nyílván nem máról holnapra történt a fejlődés, hiszen köztudott, hogy ráment a XX. század második fele és ebből a századból már két évtized. Mi a márka rajongói becsüljük a szürkeállomány és kézi-munka minőségét, megtestesülését.

Mcintosh termékek itt……………