Vertere Pulse-HB hálózati kábel

Vertere Pulse-HB hálózati kábel

A kábelgyártók között a Vertere Acoustic Ltd. prominens helyet foglal el. A különleges piaci helyzetet a sok éves kutatás és a teljesen új módszertani megközelítés együttese biztosította.
A hangrendszerek teljesítményének hosszan tartó elemzése során megállapítást nyert, hogy a hangzás problémáit sok esetben a nem megfelelő hálózati-kábelek használata okozza. Feltehetjük a jogos kérdést, vajon a fali konnektorról csatlakoztatott első vezeték a leghatékonyabb?

Igen! A hanglánc komponenseinek tápellátásához vezető úton az optimális teljesítmény érdekében a nagy tranziens áramlás kulcsfontosságú. Amennyiben a jelenlegi áramlás-moduláció korlátozott vagy késleltetett, a tápegység szolgáltatta áramok és feszültségek nem felelnek meg a készülékekben lévő magas minőségű alkatrészekből konstruált áramkörök által támasztott „keresletnek”. A keletkező probléma (torzulás) nem szerepel a műszaki paraméterekben, sem a meglévő teljesítmény-mutatókban. Viszont egyértelműen hallható. A hangminőségi problémák, közte a dinamika összetömörödése, a kemény közép-hangok erőszakossága, a magas hangok tranzienseinek elmaradása, valamint a mély-hangok érthetőségének hiánya határozottan, jellegzetesen jelennek meg.

vertere-pulse-mains-cable-sq4A Vertere cég, a jelátvitel abszolút sértetlenségének biztosítása érdekében, a Pulse-HB kábelekben különféle méretű és alapanyagú vezetőereket alkalmaz, kábeleit egyedülálló vezető-elrendezéssel és egyedi belső architektúrával készíti. A Pulse-HB szabadalmaztatott technológiával készült vezetékei különböző átmérőjű, nagy tisztaságú rézből készülnek, szükség szerint mindegyik szálon ezüst vagy ónozott réteggel. A vezető erek közül néhánynak keresztmetszete az emberi haj vastagságának töredéke. Az egyesével szigetelt vezetők mindegyike egyedülálló konfigurációval és csavarással kombinálva kerül a „tömlőbe”. Az árnyékolás pajzsa két részből áll, egyrészt fonott, másrészt különleges fólia-burkolatot tartalmaz. A gyártó, terméke csomagolásának is megadja a módját.

A Pulse-HB összekötő- és hangsugárzó-kábelek tökéletesen szimbiózisban hangoltak, sok minőségi ellenőrzés és végső meghallgatási teszt végeztével nyerik el végső formájukat. Annak érdekében, hogy az analóg jelek intenzitását és tartalmát tökéletesen megőrizzék jelforrástól az erősítőig, a Vertere Pulse-HB kézzel épített kábelei a jelátvitel abszolút integritását biztosítják.

A Vertere Pulse-HB hálózati kábel, a vállalat jelenleg egyetlen ilyen terméke, a zászlóshajó Pulse-HB sorozatból való. A Pulse-HB teljesen kézzel épített hálózati tápkábel komoly teljesítmény biztosítására tervezett, referencia minőségű termék, ideális bármely High-End hangrendszer komponensének hálózatra kapcsolásához. A Vertere Pulse-HB tápkábel szabadalmaztatott többvezetékes szerkezet. A vezető anyag nagy tisztaságú réz és ezüst, amelynek vezetőszálai, mind a fázis, mind a nulla vezeték a Vertere szabadalmaztatott Multi-Conductor konstrukcióját tartalmazza és egyenként van árnyékolva. Továbbá, ez a hálózati tápkábel egy olyan árnyékolópajzsot használ, amely teljesen körül veszi a fázis, a nulla és a földelővezetékeket.

vertere-pulse-mains-cable-sq2

A rendkívüli hálózati tápkábel milliamper nagyságrendtől több, mint 25 Amper áramerősségig terjedően biztosítja az optimális áramszállítást, ezzel a teljesítményt, szinte minden High-End berendezésben. A Pulse-HB hálózati tápkábele saját előállítású, kemény aranyozású Vertere csatlakozókkal érhető el az Egyesült Királyság, Európa és az Egyesült Államok tápellátására vonatkozó szabványainak megfelelően. Európában rendelhető szabványos IEC vagy 20A IEC készülék-csatlakozókkal, 2 méteres hosszban. (minden további hossz 0.5 méterenként)

A Vertere Pulse-HB kézi összeszerelésű tápkábel-rendszere nemzetközi összehasonlításban is a kábelgyártás referenciái. 10%-kal csökkenti a teljes harmonikus torzítás (THD), 50%-kal az intermodulációs torzítás (IMD) értékét. Kábelszerkezete és vezetékeinek árnyékolása kizárja a rádiófrekvenciás (RFI) zavarokat és a szórt mágneses tér okozta torzítást, amely a nem árnyékolt kábelek felől sugároz. A nullaponti különbségek 10dB-tól 20dB-ig terjednek. Ezek az eredmények megerősítik, hogy minden Pulse-HB tápkábel tagadhatatlanul befolyásolja a csatlakoztatott komponens teljesítményét.

Meghallgatás

A hangzást a nagy részlet-felbontás és a kontrollált, feszes, pontos mély tartomány jellemzi. Az eredmények a simább frekvenciamenet, a nagyobb tisztaság, határozottabb, „kézben tartott” basszus meghozzák a nagyobb zenei élvezet értékét. Szélesebbnek tűnik a felvételen lévő dinamika tartomány leképezése, a hangok tisztasága folytán jobban előtűnik a zene harmonikus szerkezete és részleteinek még jobb bemutatása. Az énekhangok melletti kíséret szép lecsengésű és nem zavaró az a hatás, amely élettel tölti meg a hangzást. Az apró részletekre a figyelem jobban összpontosulhat anélkül, hogy bármelyik más hangszer hangja „útban lenne” a megfigyelésben.

vertere-pulse-mains-cable-sq3

A Vertere Pulse-HB tápkábel-rendszere semmit nem túloz el, egy állandó fejlődési szintet nyújt, semmilyen hangszer hangzása nem erőltetett, fényes, nem harsány. Mindentől függetlenül a sok simaság és gömbölyűség cseppet sem okoz unalmat. A cél: életszerű reprodukciót nyújtani, kiemelések nélkül.
A Vertere kábelek szabadon engedik az életszerű zenei előadást, nagyban hozzájárulnak a hangszerek valódi hangzásának bemutatásához.

Konklúzió

Aki rendszeresen olvassa magazinunkat, az megtapasztalta, hogy az utóbbi időben sokat foglalkoztunk a hálózati áram anomáliáival és azok kezelésével. Felhívtuk a figyelmet az utolsó másfél méteren bekövetkező elektronikus problémákra. Többször rámutattunk az áramszűrés fontosságára és a minőségi kábelek használatának zenei hozadékára. Jelenlegi tesztünk sem tudta megcáfolni a kiváló kábelek alkalmazásának jelentőségét és létjogosultságát. Az eddigi tesztjeink során kezünkbe kerülő hálózati kábelek meghallgatási tapasztalatait összefoglalva kijelenthetjük, a Vertere Pulse-HB felülmúlhatatlan teljesítményt nyújt.

A Pulse Hand-Built kábelrendszerek bevezetésével a Vertere továbbra is egyértelműen bizonyítja, hogy ha a rosszul megtervezett kábelrendszerünket Vertere Pulse-HB kábelekkel cseréljük le, az eredmény önmagáért beszél. A hangrendszer komponensei felfedik valós teljesítményüket, a szolgáltatott muzsika élvezetesebb lesz.
…”amikor valamit tökéletesnek érzünk, csak arra vágyunk, hogy még jobbá tehessük”… tartja a gyártó szlogenje, amihez, mint láttuk és hallottuk szigorúan ragaszkodnak.

Pro
+ egyedi anyagfelhasználás és kábelszerkezet
+ csatlakozókkal együtt kialakított műszaki és hangzási tartalom
+ a hangzás alapjainak megteremtése, a hangrendszer szinergiájának elősegítése

Kontra
egy kissé merev konstrukció

Specifikáció:

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]