Sumiko Olympia bemutató Lbtechreviews

Sumiko Olympia bemutató Lbtechreviews

A Sumiko Olympia egy megfizethető sokoldalú előadó, amely a legtöbb rendszerben komoly előrelépést jelent.

A Sumiko nem japán, hanem amerikai, és ez a kettősség áll a Sumiko hangszedők mögött. A Black Pearl és a Blue Point Special az általános vélemény szerint a legjobb választásnak minősülnek az árkategóriájukban. De lássuk az árlista szebbik végét, és hallgassuk meg a mozgó mágneses kínálat árban második hangszedőjét, az Olympia-t.

A kínálat több tagjához hasonlóan ennek is cserélhető a tűje, illetve fejleszthető a tű cseréjével. A Sumiko új Oyster sorozata négy modellt tartalmaz. A Rainier a legolcsóbb, az Olympia a második, és a Moonstone, meg az Amethyst a két legdrágább. Felépítésben nagyon hasonlók, de a drágább verziók felfüggesztése és tűformája jobb.

Az Olympia közepes, 6,5 gramm tömegű, és 2 gramm tűnyomást igényel. 4 mV kimeneti jelszintre képes, ami minden MM előerősítőhöz tökéletes. A kategória legtöbb hangszedőjéhez hasonlóan közepes tömegű hangkarokba szerelhető. A felső rész meneteinek köszönhetően könnyű rögzíteni, és egyszerű beállítani.

Precíziós hangszer:

A Sumiko Olympia egyértelmű előrelépést jelent a lemezjátszókba gyárilag szerelt hangszedőkhöz képest. A hangja tökéletes a pop, a rock, és bármely ritmikus muzsikához. Engem leginkább a Grado Gold 1 hangzására emlékeztet, de ennek több a dinamikája, és feszesebb a mélytartománya, ezzel együtt ugyanolyan teljes testre képes. Erénye jól megmutatkozik abban a gazdag pontos hangban, ahogy Bob Dylan Oh Mercy dalában a basszusgitár, a szólógitár és a dob hangjának mélységeit mutatja be.

Ugyanakkor visszafogottabb Radka Toneff Fairtales hallgatása közben, ahol a zongora nem szárnyal olyan szabadon mint a Denon, vagy Audio-Technica hangszedőimmel. Az énekhang kicsit hátrébb helyezkedik el a szépen ábrázolt színpadon. Egyértelmű, hogy az Olympica a ritmusra és a dinamika ábrázolására helyezi a hangsúlyt, nem pedig a fókuszra, és a részletekre.

Értékelés:

Mivel az alap felszereltsége később fejleszthető, a Sumiko Olympia kiváló választást jelent az árkategóriájában. A legtöbbünk a hagyományos utat követi a fejlesztések során. A gyári hangszedővel kezdi, majd tovább lép egy jobb hangra, amit később még tovább fejleszt. Az Olympia ebből kettőt önmagában lefed. A gyárilag szerelt helyett jobb hangra vált vele, amit aztán később tovább is fejleszthet. Bár nem mindenevő, egyszerű beszerelni, és könnyű vele együtt élni. Mivel az ára is megfizethető, egyértelműen ajánlott.

Műszaki adatok:

Írta: Lasse Swendsen

  1. 08. 31.

Forrás:[https://www.lbtechreviews.com]