Norma Audio REVO SC–2 előerősítő és REVO PA–160 MR végerősítők – Hangzásvilág magazin

Norma Audio REVO SC–2 előerősítő és REVO PA–160 MR végerősítők. A Hang!

Már volt szerencsénk mindegyik Norma Audio termékhez. Tesztünkben a Revo IPA-140 kiemelten jól szerepelt, rejta kívül önmagában is, akár más rendszerek kiszolgálójaként is, nagyon ajánljuk a Revo CDP-1R CD-lejátszót kiválóan átgondolt konstrukciójáért és mással össze nem hasonlítható analóg fokozatáért. Március hónap sztárjai, úgymond a „hónap nyuszijai" (a Playboy után szabadon) a Norma Audio Revo SC-2 LN előerősítő és Revo PA-160 MR végerősítők. E szuper-masinák nemcsak a megelőző jó hírük folytán nagy várakozásnak örvendtek, de most lettek első alkalommal összeállítva az Audiophile Szalonban. Szemre a már megszokott elegáns, olaszos stílus megtestesítői, műszaki paramétereikben aligha lehet felülmúlni, hangzásukban egyedül álló termékekkel ülünk szemben.

Norma Audio SC-2 előerősítő

A REVO SC-2 LN előerősítő belvilágában magába foglalja a cég kirakatában középen lévő legkifinomultabb technológiáját – az extrém alacsony zajszintű, nagy sebességű áramköri topológia frekvencia menete 2 MHz átfogású! A tápegység toroid transzformátora kifejezetten audio alkalmazásokhoz fejlesztett, nagyon alacsony áramlási diszperziójú. Ehhez társul a nagy szűrési kapacitás (51,000 uF) 23db kondenzátorral oldva meg az alacsony impedancia tartás feladatát. Bemenetek kiválasztása arany/palládium relék kapcsolásával történik, a forráskészülékek tömör-arany RCA csatlakozókon keresztül szállítják a bejövő jelet. A be- és kimenetek konfigurálhatók RCA (aszimmetrikus) és XLR (szimmetrikus) módba. A hangerőszabályzás 0,5 dB-es lépésekben 127,5 dB erősítésig programozható (PDAA) csillapítással speciális relékkel és magas minőségű precíziós ellenállásokkal megoldott. Tipikus pontossága +/ – 0.01 dB! Választható aktív vagy passzív erősítési módszer a legjobb hangminőség elérésének érdekében. A REVO SC-2 LN számos bővítési lehetőséget is ad. A DAC-1 REVO sztereó D/A átalakító modul egy-egy USB, AES/EBU és optikai, valamint két koaxiális S/PDIF bemenettel bővíti a készülék csatlakozókészletét. Lehetőség van házi-mozi használatra több csatornássá fejleszteni a REVO SC-2 LN előerősítőt az MCH-2 kiegészítő panel segítségével. Az SC-2 előerősítőt rendelni lehet a PH3-as analóg lemezjátszó fogadására képes modullal.

REVO PA–160 MR teljesítmény erősítő

A Norma teljesítményerősítőiben használt tápellátás különálló transzformátorok és hatalmas, komplex szűrők rendszere. Külön tápegységekkel a vezérlő-, meghajtó és kimeneti szakaszban, a funkció betöltéséhez sikerült megvalósítani az ideális tápellátást, elkerülve bármilyen kívülről érkező zajszennyezést. A toroid transzformátor 2×400 VA leadására képes, ami komoly árammennyiség a végteljesítmény kinyeréséhez. A stabilizált ellátás szakaszai nagyon nagy sebességgel és nagy pontossággal, a legmagasabb értékek elérésével szolgálják a legdinamikusabb zenei impulzusokat. A tápegységből sem zajt, sem ennek felharmonikusait műszerrel nem lehet mérni, a táp gyorsabban reagáló áramforrás, ami stabilabban, tisztábban és dinamikusabban képes kiszolgálni az erősítő áramkörök igényeit. Ezután a nagy szűrési kapacitás (70.000 uF) 24db alacsony impedanciájú kondenzátora következik. Az alkalmazott nagy-áramú MOS-FET-ek lehetővé teszik akár 200 A kimeneti csúcsáram elérését. A bemenetek itt is konfigurálhatók arany/palládium relék biztosítják a kapcsolatokat, valamint DC védelem tartja biztonságban az érzékeny hangszórókat. A készülékházak vastag alumíniumból készültek, az oldallapokon hűtőbordákkal megoldott passzív hűtés következtében a keletkezett hő a lehető legrövidebb úton hagyja el a berendezéseket. A gyártó a saját termékén kívül csak a legjobb csöves elő-erősítőkkel javasolja rendszerbe állítani REVO PA-160MR végfokait, mert rendkívüli képességük, hogy minden durvaság nélkül táplálják a hangszórókat – a hallgatás mentes minden fáradság érzettől, ami gyakran jellemzi a félvezetős erősítőket. Folytatás…..

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]