Megérkeztek a Cambridge Audio AirPlay hangrendszerei

Minx Air ultrakompakt zene lejátszó

Már itthon is kaphatóak a Cambridge Audio legújabb ultrakompakt, Minx Air névre hallgató hangrendszerei, melyek számos extrán túl minőségi hangzásra képesek. Okostelefonról, tabletről és számítógépről is közvetíthetjük feléjük a zenét, vezeték nélküli AirPlay vagy Bluetooth alapokon.

Cambridge Audio Minx Air 100 és 200 Bluetooth hangrendszerek

A Cambridge Audio is tisztában van vele, hogy a zenehallgatás kultúrája gyökeres változásokon megy keresztül. Az otthoni, sokak által "hifizés"-nek nevezett tevékenység immár nem Videoton hangfalat, Orion erősítőt és kazettás magnót, hanem – bizonyos esetekben – virtuális zenetárakat, WiFi alapú lejátszást és kis helyigényt jelent. A Cambridge Audio mindent: lejátszó áramkört, erősítőt és hangszórókészletet egyetlen dobozba sűrítve kínál, instant zenehallgatási lehetőséget, megspékelve a mai trendekkel. Ennek fejében az okostelefonunkon, tablet készülékünkön vagy számítógépünkön tárolt zenét néhány mozdulattal továbbíthatjuk "zeneközpontjainknak", melyek elegáns kinézettel és kis helyigénnyel rendelkeznek.

Cambridge Audio Minx Air 100 Bluetooth hangrendszer

A két újdonság méretben és teljesítményben különbözik egymástól, képességeik azonosak. Letisztult külsejük köszönhető az egyetlen idomba simuló, keskeny kabinetnek és a hangszórókészletet takaró, textilszálas takarólemeznek. A kisebbik, Minx Air 100-as modell viszonylag kis mérete és súlya (kb. 4 kg) ellenére 100 W-os teljesítménnyel büszkélkedhet, ezt a magas értéket digitális erősítéssel valósították meg. A nagyobbik, Minx Air 200 típus kétszer ekkora teljesítményt és egy kiegészítő, 165 mm átmérőjű mélyhangszórót kínál, tehát őt akár komolyabb célokra, nagyobb helyiségekben is bevethetjük. Ha ragaszkodunk a kábelalapú jelátvitelhez, hagyományos analóg sztereó RCA és 3,5 mm-es Jack csatlakozásokat is találunk a készülékeken. Kedvező méretükből eredően mindkét típust magunkkal vihetjük bárhova, jobban mondva bárhova, ahol 230 voltos konnektor van. Azokra is gondolt a Cambridge Audio, akik az abszolút hordozhatóságot szomjazzák – nekik hasznos információ lehet, hogy a nyár folyamán érkezni fog egy akkumulátorral felszerelt modell is.

Cambridge Audio Minx Air 100 hátlap

A Cambridge Audio Minx Air 100 és Air 200 készülékek már az itthoni forgalmazó kínálatában is megvásárolhatóak 119 990, illetve 149 990 forintos áron.

Forrás:[www.av-online.hu]