Hírek – 2019 Június

Hírek – 2019 Június

A Cambridge Audio megújította belépő kategóriás elektronika választékát. Az eddig is kiváló büdzsé termékekről híres cég tett egy lépést a még jobb és még szebb hifi-komponensek kialakítása felé. Az új AX sorozat bemutatja, hogy a „hifi-utazás” itt kezdődik.

Az AX sorozat minőséget és kiváló ár/érték arányt kínál, tökéletes módja annak, hogy egy zenerajongó kíváncsivá váljon az első, saját, egymásra épülő, komponens rendszerének felépítésére. A cég mérnökei a díjnyertes Edge és CX sorozatok tervezési jegyeiből átültetve egy úgy belépő választékot terveztek. A különböző AX készülékek a „Great British Sound” jegyében kívánják elcsábítani a vásárlókat a komponens készülékek világa felé. A cég nem titkolt célja, az egyszerűség bemutatásával kíváncsivá tenni a mobil zenehallgatáson edzett, fiatal vásárlókat és egy kicsit átalakítva szemléletüket fejlessze zenehallgatási szokásaikat.

Az AX sorozat két integrált erősítőből AXA25/35, két sztereó receceiver vevőkészülékből AXR85/100 és kettő CD-lejátszóból AXC25/35 áll.

Az Elac Alchemy sorozatának készülékei teljesen a megépítés alapjaitól kezdve újratervezett modellek. Az Elac csapata által kifejlesztett technológiák házassága szülte elektronikák további előrehaladást eredményeznek a teljesítmény és a hangminőség terén. Minden komponens jól átgondolt jellemzőket és topológiát tartalmaz, amelyek fontosak a kritikus, audiofil hallgatók számára, ilyenek például a tápegység, az erősítő és a jelfeldolgozás diszkrét megvalósítása. A korábban sokszor díjnyertes analóg és digitális termékek terén szerzett sokéves tapasztalattal az Alchemy sorozat új kapaszkodót hoz az audio-világban.

Az Elac Alchemy DDP-2 előerősítő/DAC/streamer, ami arra hivatott, hogy átalakítsa a zenehallgatást. Az Alchemy DDP-2 három részegysége egyetlen készülékben ötvözi a magas minőségű digitális-analóg átalakítót, elő-erősítőt és digitális streamer-t. A készülék mindössze 1U (azaz 1,75 hüvelyk) magas. Az előerősítő a hangrendszerbe való integrálás során maximális rugalmasságot biztosít, miközben a DAC és a streamer minden fontos funkciót tartalmaz, így a DDP-2 egy digitális hangrendszer központi eleme lehet.

A DPA-2 végerősítő esetében az Elac Alchemy szállítja a bőséges teljesítményt. Az Alchemy DPA-2 teljesítményerősítő dinamikus muzikalitása a diszkrét FET-ekből álló „A”-osztályú erősítő topológia és a toroid transzformátorral működő lineáris tápegység kombinációjának köszönhető. A tiszta analóg bemeneti fázis megőrzi a legapróbb részletek árnyalatait. A „D”-osztályú kimeneti fokozat a tényszerű működési hatékonyság mellett „vérbő”, ütős teljesítményt eredményez. Érdemes egy pillantást vetni a műszaki paraméterekre! A kinyerhető 2 x 210 Watt maximális teljesítményen a THD csak 1% 1 kHz-en, de ha mindkét csatorna 4 Ohm átlag impedancián vezérelt, akkor a teljesítmény 2 x 325W lehet. Szokásos szobahangerőn THD + N 0,003%, a jel/zaj viszony 94dB. Ez így igencsak ígéretes!

Az Elac Alchemy PPA-2 phono-elektronika mondhatni „csodát tesz” a lemezekkel. A PPA-2 egy teljes értékű phono-előerősítő, amely analóg, diszkrét FET-áramköröket és EQ-fokozatot használ, annak érdekében, hogy a hanglemez mikroszkopikus barázdáiban elrejtett információ lenyűgözően élethű zenévé alakuljon át. A PPA-2 „testre-szabható”, az egyes MM és MC hangszedőhöz illeszthető, sztereó vagy mono hangzásra átkapcsolható. Az RCA és XLR bemenetek valamint kimenetek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a hasznos fogadásához, feldolgozásához és tovább viteléhez. A készülék műszaki adatai figyelemre méltók. Frekvenciamenet: 10 Hz – 20 000 Hz +/- 0,2dB. A RIAA pontosság: +/- 0.2dB, a névleges THD + N kisebb, mint 0,005%, 86 dB jel/zaj viszony mellett.

A Luxman japán bemutatta új elektroncsöves erősítőjét az SQ-N150 modellt. Ez az erősítő a zenei reprodukció szépségét szolgálja. Az 1960-as években, amikor az audio-ipar tömegesen átállt a tranzisztoros erősítők gyártására, a Luxman más utat választott. A cég felismerte a vákuumcsövek hangjának elmondhatatlan szépségét és a gyártásban rejlő piaci potenciált. A cég azóta folytatja az elektroncsöves elektronikák megszakítás nélkül történő építését. Az SQ-N150, a Luxman NeoClassico II sorozatának része, egyben a büszke hagyomány legfrissebb örököse, amely rendkívüli tisztaságú zenei reprodukciót nyújt.

A Luxmann a digitális lejátszók területén is újat alkotott. A D-N150 modell, a CD-lemezekben és a nagy-felbontású hangfájlokban elrejtett muzsika kivételes minőségű reprodukálására szakosodott. A Luxman NeoClassico II sorozatának része a kompakt D-N150, a készülék ötvözi a kompromisszum nélküli audiofil minőséget és a rendkívüli rugalmasságot. a Hi-Res hangfájlok analóg hanggá alakításában. A D-N150 modellbe beépített digitális/analóg átalakító kihasználja a külső források adta adathalmazt. A koaxiális és optikai bemenetek 192 kHz/24 bit mélységű jeleket fogadnak, míg az USB-bemenet a személyi számítógép PCM jelét 192 kHz / 32 bit mélységig dolgozza fel. A D-N150 az első LUXMAN termék, amely a hagyományos USB-transzfer mellett a egyedi szabadalmú Bulk Pet®* átvitelt is támogatja. Ez a megoldás a DAC feldolgozási terhelésének csökkentése mellett eredményez kivételes hangzást. Az optikai kimenet lehetővé teszi, hogy a D-N150-et egyetlen DAC-hubként használjuk. (*a Bulk Pet® az Interface Co., Ltd. bejegyzett védjegye)

Az új Luxman PD-151 lemezjátszó feladata az analóg zene reprodukciójának törékeny szépségének megőrzése. Az audiofilek szeretik az analóg zene folyékonyságát, reprodukciójának organikus textúráját és mindenek felett álló szépségét. De ez a szépség törékeny. A lemeztányér sebességének legapróbb változása is elmosódott hangzást hozhat és a zenei színpadot egy természetellenes fátyol mögé rejtette. Sajnálatos esetben, amikor a zene szerelmesei felemelik a hangerőt, egy érzékeny hangszedő még rezgés- és rezonancia-torzulásokat is képes felvenni. Ezekre a problémákra a Luxman mérnökei tudják a megoldást.
Minden rezonancia vizsgálattal kapcsolatos tapasztalatokat a PD-151 analóg lejátszóba építették, amely egy sokkal elérhetőbb árú alternatívája a magasabbra értékelt PD-171A/AL modellnek. A sasszi 10 mm vastag alumínium felső lemezzel, a nagy nyomatékú motor, ultra széles meghajtószíjjal hajtott, 4,0 kg tömegű lemeztányéron keresztül a PD-151 minden porcikája csak egy célt szolgál, hogy teljes mértékben bizonyítható legyen az analóg hang megdönthetetlen szépsége.

Ezek az új készülékek a nyár folyamán és az ősz elején kerülnek hazai forgalmazásba. Mivel egyes modellek korlátozott számban készülnek, mindenképpen figyeljük a beérkezések ütemezését, remélhetőleg majdnem mindegyiket tesztelni fogjuk, folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Forrás:[www.hangzasvilag.hu]